Криза для політиків залізна «відмазка» — Іван Маруняк

13 жовтня в Коломиї відбувся круглий стіл, темою якого була відповідальність політиків за свої передвиборчі обіцянки. В обговоренні круглого столу взяли участь представники партій і блоків Коломийської міськради. Зокрема обговоренню піддались політичні програми БЮТ, Нашої України, УНП, ГБ ПОРА+ПРП та Партії Регіонів.

Між собою представники партій зберігали толерантне відношення, щоправда з організаторами круглого столу коломийським представництвом громадянської мережі ОПОРА виникали дискусії. Прес-секретар громадянської мережі ОПОРА Іван Маруняк каже, що в основному непорозуміння виникало, коли депутатів питали, що саме вони виконали із своїх передвиборчих програм, політики відповідали, що сприяють тим чи іншим обіцянкам, однак як саме сприяють – так і залишилось запитанням без відповіді.

«Учасники круглого столу відповідали, що не все вдалось виконати, це були здебільшого загальні фрази, до яких важко придертись та голі обіцянки», - говорить Іван Маруняк.

Програми всіх політичних сил були умовно поділені на сфери економіки, культури, молодіжної політики та соціальної сфери. Іван Маруняк каже, щодо соціальної сфери всі представники партій більш-менш доповіли про виконані обіцянки. Про економічну сферу всі признались, що не реалізували всіх взятих на себе обов’язків, виною всьому – криза.



«Для політиків криза – залізна відмазка, як те, що немає більшості у раді, мовляв, немає впливу і не можемо виконати програму»
, - каже Іван Маруняк. Прес-секретар додає, що всі програми партій лише те, що хоче чути виборець, немає жодної конкретики.

Не було за круглим столом представника від фракції БЮТ та ГБ ПОРА+ПРП, без відомих на те причин. «У БЮТ була цікава обіцянка щоквартально звітуватись перед виборцями за свою роботу», - говорить Іван Маруняк.

Можливо схожий круглий стіл відбудеться і в Івано-Франківську, але ближче до виборів у міську раду, тоді це буде найактуальніше, вважає Іван Маруняк.

old_editor, 15.10.2009 15:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини