Прикарпатський осередок УНП очолив мер Франківська. Каже, що мерська діяльність не заважатиме партійній

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася позачергова звітно-виборча конференція УНП, на якій мали обрати голову обласної організації.

Перед голосуванням кожен з кандидатів виступив з промовою до делегатів з’їзду. Першим мав слово міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. У своїй короткій промові він зазначив, що за три роки правління його попередника нічого не було зроблено для зміцнення позицій партії у регіоні, в той час, як за його головування прогрес був помітний неозброєним оком.

«Я усвідомлюю, що таке обіцянка, і думаю перед тим, як щось казати. Я свідомий того, що маю зробити. І якщо за мене проголосує переважна більшість – то я з радістю візьмуся за цю ношу», — сказав Віктор Анушкевичус.

Багато говорилося про те, що міському голові буде заважати його нинішня посада, на що він відповів коротко: «Не буде».

Нагадаємо, що уже на самому з’їзді Зінаїда Болюк зняла свою кандидатуру, мотивуючи це небажанням призвести до розколу в обласному осередку УНП.

Третій, неочікуваний кандидат від Косівського районного осередку, Мирослав Бойчук сказав, що не зважаючи не свою молодість, а йому все ж таки 38, прикладе усю свою силу та енергію для процвітання партії та різко розкритикував свого опонента, заявивши, що у свій час він міг більше часу приділяти партійним справам.

За результатами таємного голосування, що тривало близько години, переважну більшість голосів отримав той, хто, напевне, і мав перемогти. Головою Івано-Франківського осередку Української Народної Партії на два роки став мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. За нього проголосувало 164 делегати, за його конкурента - 31, жодного кандидата не підтримало 9 делегатів і 1 бюлетень визнано недійсним.

Заступниками стали: Болюк, Бойчук, Яворський, Островський та Головатий.

«Такі заступники, на мою думку, дадуть можливість сконсолідуватися та відкинути усі розмови про розкол у партії», — сказав новий-старий голова.

Ще, Віктор Анушкевичус подякував усім делегатам за честь, яку йому було надано.

«Демократія у партії була є і буде. Я постараюся зробити усе від мене залежне для того, щоб УНП була представлена у всіх можливих радах»,— завершуючи з’їзд сказав Віктор Анушкевичус.



old_editor, 13.09.2009 21:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини