Підсумок тижня №25



Кожен у цій державі хоче до влади. Як то не дивно її українці тлумачать не як шалену відповідальність і каторжну роботу, а як добру можливість гарно заробити. При чому до уваги не береться, яка саме влада. Головне, щоб керувати. Звідти і те одвічне: на два українці три гетьмани. Одним словом влада — це годівниця, від якої так просто не відмовляються.

Хоча виявляється відмовляються, і навіть більш-менш просто, але від того не менш гучно. Наприклад, міський голова Калуша, а попутно і голова обласного УНП Ігор Насалик вирішив скласти повноваження. Ні, не міського голови, а очільника обласного УНП. Каже, що він втомився від різних інтриг, які ведуться довкола нього. А також від того, що в партії уже давно не панує дух демократії. Мовляв, лідеру УНП Юрію Костенку потрібна зручна людина на посаді обласного голови, а такою людиною, начебто, є міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Хоча говорять про те, що Ігор Насалик зібрався брати участь у виборах міського голови Івано-Франківська. А двох кандидатів від однієї партії на одну посаду не прийнято висувати. От, начебто, того Ігор Насалик і задумав скандально залишити посаду обласного керівника УНП і прогнозує, що після цього його взагалі можуть виключити із лав партії. Дуже зручно для мерських виборів. Хоча люди Насалика, за його дорученням, спростовують інформацію про те, що він йтиме на вибори мера Івано-Франківська. Кажуть, що наразі, він таких заяв не робив. От, власне, наразі…

Наразі і не відомо, хто очолить ту УНП на Прикарпатті. Має відбутися в неділю звітно-виборча конференція, на якій і розставлять всі крапки на «і». Уже відомі навіть перші кандидати в очільники — Віктор Анушкевичус та Зінаїда Болюк. Також, з неофіційних джерел, стало відомо, що на конференції готуються провокації, і більше того, її можуть просто зірвати.

А от чи буде зірвано навчання в школах, особливо, серед учнів дев’ятих класів, наразі не відомо. Справа у тому, що вони абсолютно не забезпечені підручниками. Директори шкіл наполягають на тому, що вчителі з ними мають просто якихось два-три місяці повторювати пройдений матеріал. Це зовсім не весело і не смішно, адже дев’ять класи випускні, і ризикують з таким підходом до навчання просто завалити іспити. Проте начальник міського управління освіти Михайло Верес заспокоює, перші підручники для дев’ятих класів уже завезли в місто. Правда їх не дуже багато, але як то кажуть, на безриб’ї і рак риба…

Очевидно, безриб’я не загрожує міському голові Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу. Він у квітні гордо не прийняв подарований йому таксистами «Запорожець». Раритет потім намагалися продати з аукціону, а тепер вирішили подарувати училищу, щоб діти мали на чому вчитися їздити.

Ми ж бажаємо вам багато подарунків і гарно настрою.

Вдалого вам наступного тижня.

old_editor, 11.09.2009 21:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини