Економісти скептично ставляться до можливості введення нової супер валюти

Учора на конференції ООН з торгівлі та розвитку було запропоновано ввести в обіг нову супер валюту для заміни долару, який за словами експертів на даний час є нестабільним та являється однією з причин світової кризи.

Як прокоментував «Малакаві» економіст Денис Шидорюк — це не перша пропозиція щодо такого введення. Були і раніше спроби замінити долар.

«Насправді це величезна робота, що за один день не робиться. Для введення такої валюти потрібне підґрунтя - золотий запас. Якщо його немає, то це не буде дієвим узагалі. Планується визначати курс іноземних валют до новоствореної, способом обрахунку коефіцієнтів. А це неправильно», — говорить Денис Шидорюк.

За словами експерта, якщо валюта все таки буде введена, то нею буде легко маніпулювати.

«Приміром якийсь терористичний акт чи форс-мажор, як наприклад, конфлікт Росії та України з приводу газу, може боляче вдарити по її курсу», — зазначив Денис Шидорюк.

Також за словами економіста, головною проблемою сучасної світової економіки та української зокрема, є прив’зка до долара. Крах іпотечного ринку в Штатах ще довго буде відчувати увесь світ.

«Для введення, закріплення та використання новоствореної валюти потрібно мінімум 7-10 років. Це є довгостроковий проект, який розрахований остаточне витіснення зі світової економіки «монополіста долара», — підсумував економіст.

old_editor, 09.09.2009 18:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини