Івано-франківці мали змогу навчитися тонкому мистецтву чаювання під час китайської чайної церемонії

В рамках Фестивалю Восьми Культур, всі бажаючі могли відвідати останній цьогорічний проект – китайську чайну церемонію, яку організував AIESEC. Саме 21 серпня в івано-франківському арт-кафе «Химера» протягом години панувала атмосфера таємничого та далекого Китаю.

Здавна відомо, що для китайців запарювання чаю – тонке мистецтво, охоплене тисячолітньою традицією, яке має свій особливий зміст. Китайська музика, національні костюми та сувеніри створили по-своєму особливу атмосферу.

Цьогорічна чайна церемонія розпочалася із мандрівки в історію та культуру чаювання, гідами якої були китаянки Ліхуа Женг та Ксяо Вей. Дівчата розповідали про історію появи чаю, його види, особливості та пов’язані з ним традиції. Потім відбулась сама церемонія, яка для спостерігачів була більш, ніж екзотичною, адже за всіма канонами вона має проходити у цілковитій тиші. Дівчата із задоволенням проводили майстер-клас із приготування традиційного китайського чаю та давали свої рекомендації.

Особливо зацікавив глядачів момент, який називається «пробудженням чаю».

За словами волонтера Ліхуа Женг, «пробудження чаю» є обов’язковим, адже завдяки йому можна сповна насолодитись смаком та ароматом напою. Також вона сказала, що чай не варто підсолоджувати цукром чи медом, адже вони не дають можливості відчути всі ноти аромату чаю та насолодитися його дивовижним смаком.

«Ми скучили за домом, але тут було надзвичайно. Я б із задоволенням приїхала ще. Тут чудові люди», — ділиться своїми враженнями про поїздку в Україну Ксяо Вей.

Довідка

Китайська Чайна Церемонія – один з багатьох проектів AIESEC, який об’єднує молодь з різних куточків світу.

old_editor, 22.08.2009 20:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини