«Майстерня здоров’я»: до Дня незалежності можна безкоштовно виміряти тиск і отримати консультацію лікаря

Від вчорашнього дня мешканці Івано-Франківська мають змогу безкоштовно поміряти тиск чи проконсультуватись у лікаря. На Вічевому майдані та на площі біля Ратуші знаходяться тимчасові медичні пункти.

Акція проходить в рамках проекту «Майстерня здоров’я», ініційованого всеукраїнським лікарським товариством з громадською Радою МОЗ України та центрами здоров’я, областей, де проходить акція.

«Акція відбуватиметься в 23 містах країни до Дня незалежності, — говорить президент всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій, — Стартував захід 19 серпня, а 30 відбудеться в останньому місті. Так, протягом 1-2 днів люди можуть безкоштовно перевіритись на гіпертонію та отримати професійну консультацію у кожному місті країни».

В ході проекту це перша акція, яка вже відбулась у Луцьку. Там, каже Олег Мусій, понад 400 осіб скористались послугами лікарів та волонтерів Луцького центру здоров’я.

«До кінця року плануємо ще три акції. Зокрема, до першого жовтня безкоштовна консультація офтальмологів для пенсіонерів», — каже Олег Мусій.

Назва проекту «Майстерня здоров’я» у буквальному сенсі означає те, що люди можуть самі змайструвати собі здоров’я.

«Правильна поведінка, здоровий спосіб життя – речі само собою очевидні, однак часто ігноруються. Всі учасники акції отримають просвітницьку літературу. Кожен самостійно будує своє здоров’я», — каже Олег Мусій.



old_editor, 21.08.2009 20:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини