Студенти-«свободівці» провели сплав та агітували за свою організацію

Активісти Студентської Свободи провели туристично-агітаційний сплав по ріці Дністер. Свою звитягу молоді свободівці охрестили гаслом «Дійти до кожного українця».

Туристична частина сплаву пролягла територією Тлумацького та Городенківського районів Івано-Франківщини. Участь у ньому взяли 25 членів молодіжного крила ВО «Свобода».

Загалом мандрівники подолали понад 90 кілометрів між селами Нижнів та Передівання. За час сплаву студенти відвідали Чернелицький та Раковецький замки на Городенківщині, церкву Святого Косьми і Дем’яна в с. Далешево, яка відома тим, що саме в ній розташована ікона Божої Матері, яка за віруванням має чудотворні властивості.

Маршрут «свободівців» містив і чимало важливих історичних місць, пов’язаних з діяльністю національно-визвольного руху на Прикарпатті. Зокрема мандрівники побували у Музеї визвольних змагань у с. Копичинці. У с. Хмелева відвідали залишки бункера УПА, який був останнім на терені Івано-Франківщини та діяв до 1956 року. Свою дводенну зупинку учасники сплаву зробили у лузі між селами Далешево та Репужинці, де у 1947 році відбувся останній бій повстанської сотні «Дністер».

Агітаційна частина маршруту полягала у поширені інформації про ВО «Свобода» серед мешканців навколишніх сіл. Молоді активісти обійшли 20 населених пунктів, в яких робили зустрічі з місцевим населенням, роздавали партійну пресу та іншу інформаційну продукцію про діяльність «Свободи».

Завершилась мандрівка у с. Передівання, де учасники сплаву взяли участь у фестивалі «Покутські джерела» за участю провідних українських музикантів.

old_editor, 17.08.2009 19:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини