Підсумок тижня №21

Народна мудрість говорить, що добрий господар починає готувати сани ще взимку. Нарешті прислухалися до голосу розуму й франківські комунальники, і відправилися у Київ домовлятися для Івано-Франківська за ліміти на газ. Всі ми пам’ятаємо минулий рік, коли не заплановано для міських чиновників, прийшли холоди, а теплокомуненерго не мало лімітів на газ. В результаті замерзали дитячі садочки, школи та лікарні.

Є великий шанс, що цього року такого не трапиться, кажуть тепловики і радують місцеве населення приємною новиною, наступного тижня пустять в помешкання гарячу воду.

Проте чи чиста ця вода питання риторичне. Цього тижня на полігоні сміттєвих відхотів, що в Рибному, стався витік фільтрату. Правда, екологи запевняють, що шкідливі речовини до річок не потрапили. Але із впевненістю будь про що в нашій державі говорити не можна.

Екологи кажуть, що для того, аби катастрофа не повторилася, полігон треба розширювати, але на це в міському бюджеті грошей немає.

Проте грошей немає не тільки у місцевій казні. Наприклад, у зв’язку з економічною кризою поляки відклали відкриття свого консульства в обласному центрі Прикарпаття. До цього питання польська сторона повернеться аж наступного року.

Проте чи повернеться? Місцеві економісти говорять про те, що економічна криза протримається аж до кінця наступного року. Українців очікують банкрутства підприємств, ріст долара, і відповідно здорожчання продуктів та послуг.

До речі, вже тепер іноземна валюта пішла вгору, подорожчали і продукти, зокрема цукор. То все спекулянти, говорять перші особи держави, цукор так дорого вартувати не може. Щоб «збити» ажіотаж, із держрезерву в кожну область має надійти цукор майже удвічі дешевший. Проте чи допоможуть такі заходи, невідомо.

Поки влада думає, як боротися із цукровими спекулянтами, в Городенківському районі закрився цукровий завод. Тепер цукрові буряки, вирощені на Прикарпатті, перероблятимуть на заводах інших областей.

Думає влада, принаймні хочеться у це вірити, про проблеми чорнобильців-інвалідів, зокрема про їх пенсії. Цього тижня чорнобильці мали із владою обговорити свої проблеми. Проте одразу цього зробити не змогли. Охоронці їх не пустили на круглий стіл, начебто, їх ніхто не попередив. Провокація, обурюється голова обласної Спілки чорнобильців Нестор Мартинець, і дає вказівку розгортати намети та починати безтермінове голодування. Проте чиновникам таки вистачило розуму піти на зустріч пікетувальникам. Круглий стіл таки відбувся. Чорнобильцям наобіцяли залагодити всі їх проблеми, які стосуються виплати пенсій. Голодування припинено на тиждень. Якщо ж обіцянки таки не втілять у життя, представники спілки відновлять голодування.

Час покаже чи чиновникам та депутатам близькі питання чорнобильців. А от до чого точно є діло абсолютно всім представникам влади та керівникам політичних сил та громадським організаціям, так це до заяви президента Росії Дмитра Мєдвєдєва.

Складається враження, що для прикарпатських політиків дати відповідь Мєдвєдєву стало справою честі. Наприклад, місцеві «свободівці» організували флеш-моб, у якому намагалися «вилікувати» російського президента від білої гарячки за допомогою фото, наче кашпіровські.

Не відстали від «свободівців» й прикарпатські політики. Зокрема, на позачерговій сесії облради вони прийняли звернення до керівників України, в якому зазначили, що звернення Мєдвєдєва є аморальним і може навіть бути «першим дзвіночком», який вказує на можливість початку військових дій на території України.

Ми ж бажаємо вам, аби у вашому житті не було місця аморальності та насиллю.

Вдалого вам наступного тижня.



old_editor, 14.08.2009 23:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини