Прикарпаття: Жінки до армії хочуть значно більше, ніж чоловіки

Цього року на Прикарпатті служити за контрактом хочуть більше жінки, ніж чоловіки.

Така ситуація зумовлена економічною кризою та нестабільністю, каже Яна Марковська, працівник прес-служби160 територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом.

«Однак, всі жіночі військові місця уже зайняті. Важко кудись влаштувати дівчат. Нам вакансії приходять з усіх військових частин країни, але поки для жінок-службовців нічого немає. Дівчата часто приходять, питаються за місця, це і не дивно, адже тут стабільність і немає проблем із виплатою зарплати», — говорить Яна Марковська.

А крім того, контрактники мають можливість навчатися у ЗСУ на обрані спеціальності, але лише військового направлення. Термін навчання від півтора до трьох місяців, після чого «кваліфіковані робітники», саме такий статус отримають військові по закінченню навчання, мають можливість працювати по обраній спеціальності. Військову форму, харчування, проживання, медичну та грошову підтримку під час навчання повністю забезпечує держава.

За словами Яни Марковської, динаміка вступу призовників до армійських лав бажає кращого. Більшість юнаків ідуть на контрактну форму служби – щонайменше на три роки.

«Незабаром осінній призов, повістки молоді хлопці уже отримують, але поки було небагато бажаючих вступити до армії», — каже Яна Марковська.

old_editor, 14.08.2009 16:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини