В Івано-Франківську буде центр для інвалідів-сиріт

Сьогодні представники німецької інвестиційної компанії «Кнорр-Бремзе Глобал Каре» прибули до Івано-Франківська, аби обговорити найважливіші технічні питання з міською владою.

Представники компанії хочуть створити центр, де могли би навчатись та отримувати необхідну допомогу діти найважчих категорій та інваліди-сироти.

«У центрі «Дивосвіт» навчаються діти старшої вікової категорії, а ми хочемо створити центр для дітей від трьох років. У центрі будуть медичний, психологічний та педагогічний корпуси. Ми розраховуємо, що у центрі навчатимуться понад 50 дітей», — говорить Франц Фелберміер, інженер компанії «Кнорр Бремзе».

Компанія, за словами Франца Фелберміера, виявляє готовність хоч сьогодні розпочати будівництво, однак поки не готові плани та кошторис, оскільки вони не знають цін українського будівництва.

«Все залежить від міської влади, від того наскільки швидко вони вирішать земельне питання та підготують план. Дуже надіємось, що до зими уже хоча б стоятиме будівля центру», — каже Франц Фелберміер.

Заступник міського голови Зінаїда Федорук каже, що наразі питання землі в процесі вирішення, так як ділянку знайшли, але вона приватна і вирішується яким чином її отримати місту.

«Центр повинен знаходитись у місті, аби діти могли зручно до нього добиратися. Також комунікація – важлива умова побудови», — каже Зінаїда Федорук.

Франц Фелберміер каже, що будівництво центру та перші кілька років утримуватиметься компанією, а потім «Кнорр-Бремзе Глобал Каре» буде домовлятися із містом, щоб передати центр у власність громади.

old_editor, 11.08.2009 17:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини