Ситуація із ліфтами дуже складна. Роботи з їх відновлення не фінансуються, бо пуста казна – Леонід Петрук

Чистота ліфтів у комунальні послуги не входить. Працівники ЖЕКів закликають мешканців будинків самим підтримувати чистоту у ліфтах.

«Чисто там, де не смітять, — говорить виконавчий директор «Прикарпатліфту» Леонід Петрук, — Не обов’язково засмічувати, запльовувати метр ліфтової площі, а потім скаржитись на бездіяльність працівників житлового господарства».

Сьогодні з ліфтами ситуація більш ніж катастрофічна, каже Леонід Петрук. У більшості ліфтів давно закінчився експлуатаційний термін.

Згідно із законодавством комунальне підприємство мало організувати експедицію по дослідженню роботи ліфтів, а відтак і капітальний ремонт.

«Всі ці операції повинні фінансуватись із міського бюджету, а міський голова каже, що казна пуста. Ситуація дуже складна. Наразі ЖЕО боргують чималі суми «ліфтовикам», кажуть, що мешканці їм боргують, одним словом, повний безлад. А сума немала – лише «Прикарпатліфту» боргують 200 тисяч гривень», — говорить Леонід Петрук.

Про відключення ліфтів Леонід Петрук каже, що то не реально. Погашення заборгованості вимагатимуть через суд, утім і після судового рішення виконання може тягнутись роками.

З ліфтерами ситуація не краща. В місті діє чотири підприємства, які надають такі послуги, але порятунок людини, яка застряла в ліфті, часто може затриматись і до кількох годин. За словами Леоніда Петрука, більшість підприємств гідно виконують свої обов’язки, але справа, як завжди, у коштах.

old_editor, 05.08.2009 15:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини