Якщо секс поширений серед підлітків, то він має бути контрольованим - психолог

У києвських гуртожитках, школах та вищих навчальних закладах впродовж року будуть з'являтися автомати з презервативами, так звані кондомати.

Основні місця розташування кондоматів — гуртожитки, вузи, школи, нічні клуби, кінотеатри, ресторани, місця скупчення молоді. За словами розробників, в залежності від місця знаходження автомату, в ньому будуть продаватися різні марки презервативів на вибір.

Психологи впевнені, що така інновація піде на користь. Адже кількість вагітностей, абортів та захворювань на венеричні хвороби серед підлітків неминуче збільшується. Більше того, вік перших сексуальних досвідів зменшився з 15-16, до 14-13 та нижче.

"Поява кондоматів — це дуже добре. Адже якщо секс в такому віці поширений, то хай він буде контрольованим",- каже психолог Наталя Мухітдінова.

Вона вважає, що така пропаганда контрацептивів не буде розбещувати дітей. Єдине те, що вона може підштовхувати до сексу школярів.

"Незайвим буде і проведення спеціальних уроків та консультацій щодо безпечного сексу та користування презервативами",- розповідає Наталя Мухітдінова.
old_editor, 30.07.2009 19:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини