Спортивний підсумок дня

Футбол

Сьогодні головний тренер донецького "Шахтар" Мірча Луческу святкує свій 64-й день народження.

Керівництво клубу на чолі з генеральним директором Сергієм Палкіним привітало Мірчу Луческу з цією датою. Тренер буквально напередодні виписався з лікарні, тому головне, що бажали наставникові володарів Кубка УЄФА - це здоров'я.

Палкін сказав про те, що Мірча є історичним для Шахтаря тренером, який зміг утілити в життя мрію багатьох поколінь донецьких уболівальників і виграти Кубок УЄФА. Луческу у відповідь подякував усім за увагу і турботу про нього.

Напередодні старту нового сезону 2009/2010 українські футбольні клуби збільшили розмір штрафів для своїх гравців.

За порушення дисципліни футболіст платить зі своєї кишені, а систему штрафів встановлює головний тренер. Список порушень, за які футболіста будуть штрафувати, прописаний в контракті, який гравець укладає з клубом.

"Штрафи допомагають дисциплінувати команду, якщо самі гравці не можуть цього зробити. За моїми спостереженнями, найчастіше гравців штрафують за зайві кілограми", - розповідає голкіпер донецького "Металургу" Богдан Шуст.

"Найчастіше ми штрафуємо гравців за жовті картки, рідше - за запізнення. За червону штрафуємо на 2 тис. гривень. За запізнення - 1 тис., але якщо воно повториться, то сума відразу зростає в три рази", - розповідає головний тренер львівських "Карпат" Олег Кононов.

Топ-клуби вищого дивізіону - київське "Динамо" і донецький "Шахтар" - вирішили не розголошувати штрафний "прейскурант".

"За кожен зайвий кілограм ми можемо оштрафувати гравця на 100 доларів, а червона картка, яку футболіст отримав усвідомлено, може потягнути мінімум на 500 доларів", - розповідає прес-секретар "Ворскли" Артем Лобанов.

За його словами, раніше в клубі системи штрафів не було, оскільки гравці отримували невеликі гроші. "А зараз менше ніж за 10 тисяч доларів ніхто грати не буде. Середня зарплата в клубі - 15-18 тисяч доларів, з яких третина - це премія за перемогу команди", - говорить Лобанов.

Теніс

Український тенісист Сергій Стаховський вибув з боротьби в парному розряді на турнірі ATP в Умагу.

Українсько-хорватська пара Стаховський/Зовко у дебютному матчі поступилася лідерам посіву - чесько-словацькому дуету Чермак/Мертінак: 6:4, 5:7, 5:10.

Нагадаємо, що український тенісист Іван Сергєєв вийшов до другого раунду челленджера з призовим фондом 50 000$.

Плавання

Українець Олег Лісогор не зумів пробитися до фіналу на 50 метрів брасом на чемпіонаті світу з водних видів спорту, що проходить в Римі. У півфінальному запливі Лісогор показав 11-й результат - 27.33.

Новий світовий рекорд на цій дистанції у півфінальному запливі із часом 26.74 встановив Камерон ван Дер Бург з ПАР.

За матеріалами uasport.net, champion.com.ua, sapronov-tennis.org, ТСН.

Руслан Райтер

old_editor, 29.07.2009 22:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини