Спортивний підсумок дня

Євро-2012

Донецький мер Олександр Лук’янченко підписав лист до УЄФА з гарантіями виконання робіт з підготовки до проведення в Донецьку матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Я підписав першу відповідь на запитання, які сьогодні передані до Києва, щоб передати експертам УЄФА. Це частина гарантій УЄФА. Я охарактеризував хід підготовки на кінець липня. Наступний етап, коли я повинен відповісти на всі запитання, які поставив президент УЄФА, - до листопада 2009 року", - сказав міський глава.

Наразі, за словами Лук’янченка, відновлено будівництво другої черги готелю "Вікторія" і добудова чотирьох поверхів готелю "Централь", ведеться перепроектування офісно-торгового комплексу "Грін-Плаза".

Остаточне рішення щодо міст Чемпіонату Європи 2012 року виконком УЄФА ухвалить 10/11 грудня на засіданні на Мадейрі.

Раніше президент Європейського футбольного союзу Мішель Платіні спростував інформацію про те, що працівники УЄФА таємно їздять Польщею і перевіряють стан готовності країни до проведення Євро-2012.

Також президент УЄФА дуже позитивно оцінив підготовку Польщі до проведення фіналу Чемпіонату Європи 2012 року.

Футбол

На прес-конференції, присвяченій першому матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, у якому завтра "Шахтар" прийматиме на своєму полі румунську "Тімішоару", головний тренер "помаранчево-чорних" Мірча Луческу не захотів розкривати подробиці своєї розмови із захисником команди Дмитром Чигринським.

Проте, на питання про те, чи зіграє завтра 22-річний "стовп" оборони "Шахтаря" проти румунів, відповів буквально наступне: "Ви ж розумієте, що якщо завтра він зіграє, то ні про який перехід до "Барселони" вже не йтиметься. Сподіваюся, що доля трансферу Чигринського до "Барселони" буде вирішена сьогодні-завтра".

Сьогодні у Києві на стадіоні "Динамо імені Валерія Лобановського" відбулося офіційне представлення нової виїзної форми клубу.

У презентації форми взяли участь головний тренер клубу Валерій Газзаєв, директор клубу Резо Чохонелідзе, регіональний директор компанії Адідас-Україна Ніколас Штегельманн, а також провідні гравці команди - Артем Мілевський, Огнен Вукоєвич. Олександр Шовковський, Станіслав Богуш, Роман Зозуля, Сергій Кравченко.

Нападник "Челсі" і збірної України Андрій Шевченко заявив, що йому б не хотілося зіграти проти збірної Росії в стикових матчах чемпіонату світу-2010.

"Зі збірною Росії у відбірковому циклі чемпіонату світу-2010 усе зрозуміло. Ви претендуєте на вихід із групи з першого місця. Ключова гра - у Москві з німцями. Переможете - думаю, що потрапите в ПАР. Українці ж борються за друге місце. В англійців - одна з найкращих збірних у світі. Вони відірвалися далеко. Але за поїздку в ПАР ми ще посперечаємося з хорватами.

Баскетбол

"Черкаські Мавпи" у наступному сезоні планують виступати у Вищій лізі чемпіонату під егідою Федерації баскетболу України.

Про це на прес-конференції в Черкасах повідомив в.о. генерального директора клубу Володимир Гриценко.

"Процес приєднання "Мавп" до об'єднаного чемпіонату затягнувся настільки, що невизначеність загрожує існуванню клуба. Керівництво команди не почуло від директорату Суперліги конкретної дати, коли буде розглянуто заяву "Мавп" на участь у чемпіонаті. Через це клуб дав заявку на участь у Вищій Лізі ФБУ, де за мету поставив собі вихід до Суперліги в якості переможців Вищої Ліги", - каже Володимир Гриценко.



За матеріалами Риа-новости, Террикон, champion.com.ua, uasport.net

Руслан Райтер
old_editor, 28.07.2009 22:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини