В горах легше орієнтуватись, ніж на рівнинній місцевості - експерт

Літо дає чудову змогу для кожного знайти відпочинок "для душі". Хтось любить позасмагати на сонечку поблизу морського узбережжя, хтось подорожує європейським країнами, а хтось не уявляє власного життя без екстріму і залюбки обирає туристичний похід в гори.

Саме таким любителям екстріму потрібно знати кілька найважливіших правил як правильно поводитися в горах, щоб вберегтися і не загубитись. Адже літо, як відомо, гарячий час не лише для відпочивальників, а й для працівників МВС.

Головне застереження - не виходити в гори в туман, сніг та негоду. Про це повідомив "Малакаві" Григорій Мельник, заступник начальник Управління туризму головного Управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв"язків та інвестицій ОДА.

"Необхідно організаційно підготуватися до походу, а не робити це спонтанно, одразу повідомивши один із пунктів зв"язків рятувальників.Якщо немає досвіду походів, незайвим буде найняти акредитованих спеціалістів в цій галузі і захопити із собою карту масштабом 1: 50 000, а також компас або GPS",- радить Григорій Мельник.

Якщо ж люди заблукали, не варто панікувати. Григорій Мельник каже, що в горах легше орієнтуватись, аніж на рівнинній місцевості. Можна йти вздовж річок вниз. Особливо обережним треба бути в районі перевалів. Важливо запам'ятовувати будь-які яскраві орієнтири, щоб повідомити правильне місце розташування. Це допоможе рятівникам швидше знайти заблукалих туристів.

"В районі Осмолоди є дуже багато перевалів. Там навіть місцеві жителі часто блукають. Тому, бажано самим без кваліфікованого спеціаліста туди не йти",- застерігає Григорій Мельник.
old_editor, 27.07.2009 20:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини