Спортивний підсумок дня

Покер

Московський етап EPT (European Poker Tour) не відбудеться. Право на проведення першого на території СНД турніру EPT отримав Київ.

Змагання пройдуть з 18 по 23 серпня у Палаці спорту. Бай-ін Головної події "EPT Kiev Sports Poker Championship" становитиме 5000 євро.

Гравцям, які відібралися на московський етап через сателіти, турбуватися не варто, їх пакети дійсні і для участі у київському турнірі. Тим, хто не поїде до Києва, організатори надають можливість взяти участь у будь-якому іншому етапі EPT або готові виплатити грошовий еквівалент пакету.

Нагадаємо, етап ЕРТ відмінено у зв'язку з нещодавнім указом російського Міністерства спорту та молодіжної політики, згідно з яким покер офіційно позбавили статусу спортивної гри.

Євро-2012

Минулого вік-енда президент УЄФА Мішель Платіні відвідав Польщу з інспекційним візитом, присвяченим підготовці країни Євро-2012.

Платіні залишився задоволений ходом робіт у Польщі й виразив сумнів з приводу проведення фінального матчу в Києві: "Ситуація в Україні дуже відрізняється від ситуації в Польщі. На початку все було однаково, але криза вплинула на Україну більше. Всім відомо, що фінансові кошти, якими розпоряджаються обидві країни - різні".

Платіні ще раз підтвердив, що в грудні УЄФА прийме остаточне рішення щодо міст, які приймуть матчі Євро-2012: "Згідно з рішенням УЄФА, Євро-2012 приймуть Варшава, Гданськ, Познань, Вроцлав і Київ з українського боку. Інші міста отримали додатковий час на підготовку. Грудень 2009 року - це остаточний термін для ухвалення рішення".

Футбол

Авторитетні спортивні видання El Mundo Deportivo і Sport.es сьогодні розповсюдили інформацію, що Шахтар оголосив суму, за яку готовий розлучитися зі своїм лідером Дмитром Чигринським.

"Шахтар" продасть Чигринського не дешевше за 30 мільйонів євро.

Каталонська "Барселона", яка публічно визнала інтерес до українського гравця, до такого повороту подій не готова. Керівництво "синьо-гранатових" уже пропонувало за Чигринського 15 мільйонів; не виключено, що пропозиція буде збільшена до 20-ти, але 30 мільйонів каталонці напевно не платитимуть, пишуть видання.

Раніше повідомлялося, що захисник донецького Шахтаря і збірної України Дмитро Чигринський після бесіди з президентом клубу Рінатом Ахметовим ухвалив рішення залишитися в донецькій команді й не приймати пропозиції іспанської Барселони.

Захисник "Динамо" Бадр Ель Каддурі травмувався в суботньому матчі проти Таврії.

"У мене травма. За два тижні зможу тренуватися", - сказав Каддурі, котрий поповнив уже заповнений лазарет команди.

Нагадаємо, в матчі другого туру української Прем'єр-ліги київське "Динамо" розгромило 6:0 сімферопольську "Таврію".

Перемогу у клубному чемпіонаті Європи з футболу серед студентів 2009 року, який завершився у польському місті Вроцлав, здобув тернопільський "Педуніверситет".

У фіналі "Педуніверситет" переміг з рахунком 1:0 ще один український клуб - "Факел" з Івано-Франківська. Переможний гол на початку зустрічі забив Ростислав Цих.

У півфіналі турнірі "Педуніверситет" та "Факел" здолали німецький "Карслруе" та французький "Вал де Марне" відповідно.

Англійський "Челсі" готовий розстатися з українським форвардом Андрієм Шевченком.

За інформацією Daily Star Sunday, "сині" намагаються зекономити 130 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень, які доводиться платити українцю.

Рішення по Шевченку має бути прийняте у клубі після повернення з турне по США.

У "Челсі" навіть розглядають можливість відпустити Шевченка на правах вільного агента, незважаючи на те, що у нападника ще рік діє контракт з лондонським клубом.

Теніс

У оновленому рейтингу ATP від 27 липня 2009 року українець Сергій Стаховський опустився на 15 пунктів. Зараз українець займає 92 позицію. Це поки найкращий результат серед українців. Сергій Бубка, Ілля Марченко, Іван Сергеєв та Олександр Довгополов розташувалися далеко за чільною сотнею. Очолюють рейтинг Роджер Федерер, Рафаель Надаль та Енді Мюрей.

Всесвітні ігри

Вчора, 27 липня, завершилися Всесвітні ігри -2009 з неолімпійських видів спорту, які проходили в Тайвані.

Українська збірна зайняла 6 позицію в неофіційному командному заліку, завоювавши 33 медалі, з них 11 золотих, 12 срібних і 10 бронзових.

Українські спортсмени відзначилися в таких видах спорту, як бодібілдинг, підводне плавання, художня гімнастика, акробатика, пауерліфтинг, спортивне скелелазіння, сумо.

Неофіційний медальний залік Всесвітніх ігор у Тайвані очолила збірна Росії, на друге місце піднялася італійська команда, третю позицію зайняв Китай.

За матеріалами champion.com.ua, uasport.net, Сегодня, Террикон

Руслан Райтер

old_editor, 27.07.2009 20:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини