Політолог: Вивести Чорноморський флот з вод України можна лише силовим варіантом

Головне командування Військово-морського флоту Росії вважає за доцільне базування основних сил Чорноморського флоту РФ у Севастополі після 2017 року. Такі заяви лунають з уст головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Володимира Висоцького.

Політолог Андрій Єременко каже, що після 2017 року кораблі Чорноморського флоту самотужки не покинуть води Севастополя, оскільки у них закінчаться терміни експлуатації, і вони попросту "згниють".

"Звичайно такий "розвиток подій" можливий лише за відсутності модернізації Чорноморського флоту", - вважає Андрій Єременко.

За словами експерта, з юридичної точки зору російські кораблі розташовуються у водах Севастополя на підставі певних домовленостей, "тож буцім-то все правильно". "Проте, російська сторона часто ці самі домовленості і порушує", - переконує політолог.

Підсумовуючи експерт відзначив, що Україна може "позбутися" Чорноморського флоту на власній території, лише у випадку застосування "сили".

"Вивести Чорноморський флот з вод України можна лише силовим варіантом, - підсумовує Андрій Єременко, - Безперечно, такі дії виключуть негативну оцінку з боку Росії, але не більше того. До гострого збройного конфлікту справа не дійде".

Руслан Райтер

old_editor, 27.07.2009 17:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини