Спортивний підсумок дня

Євро-2012

Кабінет Міністрів уточнив програму підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це на брифінгу повідомив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Зокрема, були внесені зміни на додаток до цільової програми, пов'язані з рішенням УЄФА за визначенням чотирьох міст, що приймають турнір.

Павленко повідомив, що уточнені завдання і заходи щодо підготовки різних напрямів проведення турніру.

"Таким чином, державна цільова програма відповідно до даного рішення уряду передбачає обсяги фінансування у розмірі 126 млрд, з яких 32,923 млрд гривень, - з державного бюджету, 6,886 млрд - з місцевих бюджетів, і з інших джерел - 86,281 млрд", - повідомив Павленко.

Він додав, що ці витрати розбиті на 4 роки і в 2009 році обсяг фінансування з держбюджету складає 6,909 млрд гривень, а з місцевих бюджетів - 1,765 млрд. гривень.

Крім того, за словами міністра, уряд затвердив проект і титул будівництва реконструкції міжнародного аеропорту Харків, а також ухвалу про залучення інвестицій у будівництво нового терміналу аеропорту Львів.

Теніс

Киянин Сергій Стаховський вийшов до другого раунду челленджера з призовим фондом € 30,000+H Guzzini Challenger, що проходить у Реканаті, Італія.

У стартовому матчі український тенісист у трьох сетах обіграв італійця Стефано Гоальвані: 4-6 6-1 6-4.

Наступним суперником Сергія стане ще один представник Аппенінського півострова - Ріккардо Гедін.

Українська тенісистка Юліана Федак вийшла до другого раунду турніру ITF з призовим фондом 75 000$ у Петанжі, Люксембург.

У матчі першого раунду Юліана в двох сетах обіграла Анн Шеффер з Німеччини: 6-3 6-4.

Ольга Савчук поступилась представниці Угорщини Каталін Мароши: 6-4 6-3.

Футбол

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Юрій Калитвінцев залишився незадоволеним грою своєї команди в матчі чемпіонату Європи проти Словенії.

"Ми грали вдома, за такого скупчення людей - як можна бути задоволеним результатом? Якщо брати за таймами - другий був начебто трохи краще. Через те, що перший тайм був поганим, другим виглядав трохи кращим. Я чекав, що хвилин 15-20 буде таке хвилювання, але що 35 хвилин... У другому таймі хвилювання хлопці подолали, вони відчули, що таке грати за скупчення.

Знаємо Англію, завдання - відновитися, підготувати команду до суперника, думаю, що за два дні хлопці зможуть переглянути свою гру і з Англією відіграти краще. Ми їм у цьому допоможемо...", - підкреслив фахівець.

"Це перша гра - нічого страшного не сталося. Але й нічого доброго. Хлопці це розуміють. Ми спокійно готуємося, думаю, буде набагато краще. А коли буде необхідна якість гри - і результат прийде. Якби з перших хвилин ми включили швидкості, словенцям раніше стало б не вистачати сил.

"Найкращим сьогодні був наш лікар. Коли гравець Словенії лежав на газоні, він рвався на поле й бажав допомогти гравцеві команди-суперниці. У цей же час лежав і наш гравець, але він цього не бачив. Це говорить про його професіоналізм і бажання допомогти будь-якому гравцеві, незалежно від команди. Тому, напевно, ми його сьогодні найкращим і визнаємо", - сказав Калитвінцев.

Нагадаємо, що у вівторок, 21 липня, гравці української збірної з футболу у віці до 19 років свій виступ на Чемпіонаті Європи-2009 почали з 0:0 у матчі зі словенською командою.

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу першим з іноземних фахівців був удостоєний звання Заслуженого тренера України.

Відповідне посвідчення вручив йому міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, причому церемонія пройшла в лікарні, де Луческу проходить курс реабілітації після перенесеного інфаркту.

Окрім того, звань Заслужених майстрів спорту за перемогу в Кубку УЄФА були удостоєні 17 футболістів "Шахтаря" - Андрій Пятов, Дмитро Чигринський, Олексій Гай, Олександр Кучер, Микола Іщенко, Євгеній Селезньов, Олександр Гладкий, Даріо Срна, Маріуш Левандовські, Ігор Дуляй, Томаш Гюбшман, Разван Рац, Жадсон, Фернандіньо, Ілсіньо, Вілліан та Луїс Адріано.

На розминці перед стартовим матчем Чемпіонату проти "Чорноморця" отримав травму воротар Олександр Рибка.

Як і в тезки Алієва, у нього проблеми зі зв'язковим апаратом гомілкостопного суглоба. Рибка пройшов обстеження МРТ і рентген, за наслідками яких було ухвалено рішення про оперативне хірургічне втручання.

"Уже післязавтра я відправляюся до Мюнхена, де в місцевій клініці мені зроблять операцію, - розповів Рибка. - Орієнтовний термін відновлення - два місяці".

Нагадаємо, воротар київського "Динамо" Станіслав Богуш також вибув, отримавши травму на тренуванні. Богуш ушкодив передній м'яз стегна, і тепер повернеться до занять у загальній групі не раніше, ніж через місяць.

Головний тренер "Челсі" Карло Анчелотті розповів, що жодний клуб поки не звертався до них з приводу продажу Андрія Шевченка.

"Поки Шевченко тренується з командою. Я розмовляю з Андрієм щодня, і ситуація така: він залишиться з командою до 31 серпня, а потім ми разом приймемо рішення. Але я не знаю, що відбудеться далі, адже поки ми не одержували ніяких пропозицій по Шевченку", - передає слова Анчелотти The Guardian.

Нагадаємо, про зацікавленість у послугах Шевченко не раз заявляв президент київське "Динамо" Ігор Суркіс.

Шахи

У третьому турі міжнародного турніру 19-ї категорії, який проходить у швейцарському місті Біль, українець Василь Іванчук переміг італійця Фабіано Каруано. Після третього туру, Іванчук займає другу позицію та має у активі два очки. Лідирує росіянин Олександр Морозевич, який набрав 2,5 очки.

Сторінку підготовлено за матеріалами Sapranov-tennis.org, uasport.net, football.ua, Спорт Сегодня, ФК "Динамо" (Київ) та ФК "Шахтар" (Донецьк).

Руслан Райтер

old_editor, 22.07.2009 20:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини