Підвищення ціни на газ призведе до негативних наслідків - експерт

Національна комісія з питань регулювання енергетики затвердила підвищення ціни на газ на 20% з 1 вересня для населення, а з 1 жовтня - для підприємств "Теплоконенерго".

Голова Івано-Франківської Асоціації економістів України Олександр Корчмар прогнозує негативні наслідки даного рішення, проте не виключає, що дана цифра може бути переглянути.

"Підвищення ціни на газ призведе до негативних наслідків, - переконаний Олександр Корчмар, - Люди менше платитимуть: ті хто не платив, так і не платитимуть, окрім того "відпаде" частина тих, хто справно платив".

Окрім того, на думку Олександра Корчмаря, можливий ще один варіант "розвитку подій". Мова йде про те, що наразі для населення "світять" підвищення ціни на 20%, а згодом прем'єр-міністр зробить заяву, що мовляв, "ми переглянули всі можливі ризики і підвищуватимемо ціну лише на 10%".

"Це як у "бородатому" анекдоті про горілку: "Горілка подорожчає на 40%, а через деякий час горілка дорожчає на 30%, а люди - щасливі", - розповідає Олександр Корчмар.

Підсумовуючи, експерт відзначив, що наразі до підняття ціни на газ існує "дірка" у часвому проміжку, тож не виключено, що дану цифру переглянуть у сторону зменшення.

Руслан Райтер
old_editor, 22.07.2009 19:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини