Богдан Томенчук: Наступного року апеляцій буде менше

Цьогоріч учасники зовнішнього незалежного оцінювання подали 5 834 апеляційні заяви щодо результатів чи процедури тестування, що складає 0,5 % від загальної кількості виконаних тестів. Це вдвічі більше в порівнянні з 2008 роком, коли було подано 2 тисячі 820 заяв.

Такі дані повідомляють в Українському центрі оцінювання якості знань.

За рішенням Апеляційної комісії результати тестувань, що оспорювалися в 3 472 (89,5%) заяв залишено без змін. У 270 випадках після уточнення інформації щодо варіантів тестових зошитів встановлено нові результати. Задоволені апеляції щодо підвищення балів у сертифікатах у 138 випадках. Минулого року таких апеляцій було всього 12.

За словами директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості знаь Богдана Томенчука, точна кількість апеляцій, яка надійшла від абітурієнтів нашої області наразі невідома, проте він переконаний, що ця сума буде нижчою, а ніж в інших областях.

Що ж до причин апеляцій абітурієнтів, то Богдан Томенчук називає підвищену самооцінку вступників та помилки при зайнятті місця на тестуванні.

"Здебільшого апелюють, бо очікували іншого результату, який абітурієнту та його батькам обіцяв репетитор, який в свою чергу "навчав" вступника далеко не безкоштовно. Ще однією причиною апеляцій стає помилка при зайнятті вступником не свого варіанту під час написання робіт. У цьому випадку апеляцію, як правило задовільняють, - розповідає Богдан Томенчук, - Я думаю, що наступного року апеляцій стане менше".

old_editor, 22.07.2009 19:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини