Спортивний підсумок дня

Футбол

Національна жіноча збірна України з футболу, готуючись до фінального турніру Євро-2009, з рахунком 9:0 переграла в товариському матчі команду, складену з футболісток діючого володаря Кубка України - чернігівської "Легенди", яка була посилена кількома виконавицями "синьо-жовтих".

На полі київського НТК імені Віктора Банникова підопічні Анатолія Куцева володіли ігровою і територіальною перевагою, що і знайшло своє відображення в підсумковому результаті.

Вчора півзахисник київського "Динамо" і збірної України Олександр Алієв був успішно прооперований у Німеччині.

За словами футболіста, у четвер він прибуде до Києва, де і пройде процес реабілітації.

Терміни повернення одного з провідних виконавців "Динамо", як і раніше, поки не визначені.

Нагадаємо, травму Алієв отримав у нещодавньому матчі за Суперкубок України проти "Ворскли", ушкодивши зв'язки гомілкостопу.

З 21 липня по 2 серпня в найбільших містах Донбасу - Донецьку й Маріуполі пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу серед юнацьких команд - Євро-2009 (U-19).

Матчі проходитимуть у Донецьку на стадіонах "Олімпійський" і "Металург", а в Маріуполі - на "Іллічівці" й "Західному".

Збірна України виступить у групі А, де її суперниками будуть команди Англії, Швейцарії та Словенії. Саме з останньою наші співвітчизники зустрінуться в першому турі. Інший квартет склали Сербія, Іспанія, Франція і Туреччина.

Євро 2012

Більшість українців упевнені, що Україна зможе гідно прийняти Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Про це свідчать результати моніторингового дослідження "5 фактів про українців".

Дослідження проводилося з 5 по 15 липня 2009 року в містах з населенням 50 тис. чоловік і більше, і в його рамках було опитано 1500 респондентів у віці від 20 до 60 років. Статистична помилка вибірки складає +/- 3%.

За наслідками дослідження 56%, опитаних вважають, що Україна зможе гідно прийняти Євро - 2012. Разом із тим, 32% респондентів вважають, що наша країна не встигне підготуватися до проведення Чемпіонату і втратить статус господині Чемпіонату Європи.

Тимчасова слідча комісія парламенту щодо НСК "Олімпійський" встановила факти організаційних та фінансових зловживань під час реконструкції спортивного комплексу.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко.

За його словами, розслідування, проведене ТСК, фактично підтвердило "тіньовий та корупційний характер ухвалення рішень" при реконструкції НСК "Олімпійський".

"Несподіванкою стало те, що за останній період не відбулося жодного засідання наглядової ради НСК "Олімпійський. Виникає питання, хто тоді визначає стратегію и контролює цю роботу", - сказав Томенко.

На його думку, "найбільш цинічним є той факт, що 19 грудня 2008 року була підписна додаткова угода, яка передбачала проведення та освоєння робіт до 25 грудня 2008 року".

"Серед успішного освоєння коштів - підготовка робочого проекту "Туалет №1" вартістю 262 тис. 200 євро, підготовка робочого проекту "Артезіанська свердловина" понад 393 тис. євро", - сказав Томенко.

На його переконання, якщо у справі реконструкції НСК "Олімпійський" чиновники не змогли забезпечити прозорий механізм ухвалення рішень, то уряд має вивчити це питання за участю членів ТСК та ухвалити "адекватні рішення".

Бокс

Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями IBF, IBO і WBO Володимир Кличко може провести захист титулів проти росіянина Олександра Повєткіна в Москві.

"Якщо моїм наступним суперником буде Повєткін, то з ним у США ми їхати не будемо. У Москві я ще не боксував. Думаю, для пострадянського простору цей поєдинок буде дуже інтригуючим. Тому не проти організувати його в Москві", - сказав боксер.

Сторінку підготовлено за матеріалами uasport.net, champion.net, ФФУ, Сегодня.

Руслан Райтер
old_editor, 22.07.2009 04:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини