Школярів та студентів вчитимуть гуманності до тварин

Міністерство освіти і науки зобов'язали впровадити до учбової програми у дошкільних, середніх та вищих учбових закладах курси з екологічної етики та гуманного поводження з тваринами

Окружний суд міста Києва в особі колегії суддів під головуванням судді Блажевської визнав винним Міністерство освіти у грубому порушенні закону "Про захист тварин від жорстокого поводження". Зокрема, у тому, що міністерство не організувало відповідні тематичні курси для учнів.

Позов проти Міністерства більше року тому подали київські екологи. 16 липня Київський еколого-культурний центр на чолі з директором Володимиром Борейком виграли суд.

"Особисто для мене, як одного з авторів закону "Про захист тварин від жорстокого поводження" та авторів одних з перших книжок з екологічної етики у пострадянських країнах, ця перемога дуже важлива", - прокоментував Борейко рішення суду.

За його словами, відтепер відкрито шлях для викладання екологічної етики у вузах і інших учбових закладах. При чому це робитиметься не окремими ентузіастами, а систематично.

Українська правда

old_editor, 21.07.2009 20:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини