Найбільше випадків травмування на залізниці трапляються з чоловіками - експерт

Завдяки системним діям залізничників, у першому півріччі 2009 року на Львівській магістралі вдалося зменшити загальний рівень травматизму невиробничого характеру. Так, у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року кількість травмувань зменшилася на 3 випадки, а рівень смертності унаслідок травмувань – на 14 випадків.

Протягом січня-червня 2009 року на залізниці було травмовано 66 осіб, із них 27 – смертельно, тоді як у 2008 році ці цифри становили 69 і 41 особа відповідно.

18 випадків травмування (з них 11 смертельних) сталося на залізничних станціях, а 48 випадків (16 смертельних) — на перегонах.

Протягом першого півріччя 2009 року залізничники зафіксували два випадки ДТП (один з груповим травмуванням осіб при ДТП на переїзді), у яких травмовано 23 особи, у тому числі п’ятеро — смертельно. Мова йде про відому широкому загалу аварію на переїзді у Тернопільській області, коли 14 лютого водій автобуса ПАЗ проігнорував усі заборонні сигнали та виїхав на колію, де зіткнувся з приміським поїздом сполученням Тернопіль-Іване-Пусте. У результаті цієї трагедії 17 осіб травмовано та п’ятеро загинули. Другий випадок спровокував водій трактора Т-40, який 11 червня 2009 року виїхав на переїзд прямісінько перед пасажирським потягом Львів-Чернівці. У результаті такого грубого порушення ПДР тракторист отримав складну черепно-мозкову травму.

Практично усі травмування стаються через недотримання або порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті, а саме: ходіння по коліях, перехід колії у невстановлених місцях (зокрема, під рухомим складом), посадку або висадку пасажирів під час руху поїзда, а також грубі порушення правил дорожнього руху.

За підрахунками фахівців Львівської магістралі, найбільше випадків травмування стається з чоловіками (46 чоловіків проти 20 жінок) у ранково-вечірні години (від 6 ранку до 12 дня та від шостої вечора до опівночі).

Залізничники вкотре звертаються до усіх, хто користується послугами магістралі чи з будь-яких причин перебуває на об’єктах залізниці, із закликом бути особливо уважними та обережними, дотримуватися Правил безпеки громадян на залізничному транспорті.

Задля зменшення випадків травматизму залізничники вживають заходи з інформування, контролю та захисту пасажирів, зокрема регулярно оголошують через гучномовний зв’язок на вокзалах та станціях «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України», попереджають про прибуття та відправлення поїздів, проводять інформування школярів та інструктажі працівникам залізниці.

old_editor, 17.07.2009 16:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини