Спортивний підсумок дня

Футбол

Головний тренер ФК «Шахтар» Мірча Луческу наразі проходить курс лікування в клініці Донецька після перенесеного в Швейцарії інфаркту.

Про це сьогодні розповів журналістам генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін.

За його словами, те, що Луческу в Швейцарії переніс інфаркт на ногах, стало відомо тільки в Донецьку. Відчувши нездужання в останні дні збору, тренер Шахтаря проконсультувався з лікарями. Вони попросили тренера обмежити участь у тренуваннях. Проте Луческу відмовився, не пропустив жодного тренування і навіть підписав лікарям папір, що не має до них претензій.

ТРК «Україна» виграла тендер на придбання пакетів медіа-прав Чемпіонату України з футболу сезонів 2009/2010 і 2010/2011 рр.

Умови щодо трансляції матчів, які надійшли керівництву Прем'єр-ліги від ТРК «Україна» були визнані найкращими і саме ця компанія отримала право на показ ігор двох наступних чемпіонатів.

Двадцять відсотків від кількості цих матчів буде показано в ефірі загальнонаціонального телеканалу «Україна», інші зустрічі покажуть телеканал «Футбол» та «Перший Національний», якому буде надано право транслювати дві гри чемпіонату в кожному турі.

Теніс

Сьогодні відбувся матч другого кола ECM Prague Open 2009 між українкою Катериною Бондаренко і німкенею Крістіною Барройс.

Українка змогла здолати суперницю в двох сетах, незважаючи на опір Барройс. Поєдинок закінчився з рахунком 5:7, 5:7 на користь Бондаренко-молодшої.

У чвертьфіналі Катерина Бондаренко зустрінеться з першим номером змагань італійкою Франческою Ск’явоне.

Нагадаємо, в матчі першого кола ECM Prague Open Катерина Бондаренко здолала свою сестру Олену Бондаренко.



Євро - 2012


До Львова прибула делегація експертів УЄФА для перевірки процесу будівництва стадіону до Євро-2012.

Окрім європейських фахівців на чолі з Хаймо Ширгі, Карлосом Лукасом і Кенні Скоттом у складі делегації до Львова також прибув директор турніру Євро-2012 Маркіян Лубківський,.

У ході візиту експерти УЄФА представлять презентацію, присвячену комерційному використанню стадіону, а також його спільного використання під час проведення Євро-2012.

Нагадаємо, 14 липня інспектор УЄФА Пітер Хемпсон, котрий перебував з візитом у Львові, оцінив ситуацію з реконструкцією місцевого аеропорту як катастрофічну.

Львів отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит на 38 млн. євро. Разом з тим місто залучило грант на 2,6 млн. євро для розвитку дорожньо-транспортного господарства.

Залучені кошти Львів має повернути банку за 10 років, також місто має право на відстрочку сплати відсотків на 3 роки. Такі умови угоди між Львовом та ЄБРР були погоджені Міністерством фінансів України.

Депутати Верховної Ради України не ухвалили постанову про скасування рішення щодо фінансування Євро-2012 за рахунок 9,8 мільярдів коштів Нацбанку.

Як повідомляють інформагенції, після цього спікер парламенту Володимир Литвин закрив засідання Верховної Ради. Наступна сесія розпочнеться 1 вересня.



Баскетбол


«Черкаські Мавпи» і сімферопольські «Грифони» виключені зі складу учасників Української баскетбольної ліги.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні ради Української баскетбольної ліги і представниками генерального спонсора ліги, компанії «Агрокосм».

Крім того, Рада ліги прийняла рішення визнати результати роботи колишнього президента УБЛ Михайла Бродського незадовільними.

Найближчим часом буде має створена робоча група на чолі з президентом БК «Одеса» Олегом Бичковим, яка займеться вивченням діяльності Бродського на своїй колишій посаді.

Фехтування

Українка Яна Шемякіна завоювала бронзу Чемпіонату Європи з фехтування на шпагах серед жінок.

Наша спортсменка поступилась у півфінальному двобої німецькій спортсменці Хейдеман Брітті 15:16. Треба сказати, що двобій був надзвичайно напруженим: весь бій суперниці йшли укол в укол, але до середини другого раунду з невеликою перевагою лідирувала Брітта. Однак Яні вдалося зрівняти рахунок - 10:10, а потім і вирватися вперед - 14:13. Однак Брітта зуміла зрівняти рахунок 14:14, після чого слідував дубль - 15:15, і в блискавичній атаці Брітта нанесла вирішальний 16 укол.

Сторінку підготовлено за матеріалами basket.com.ua, uasport.net, champion.com.ua

Руслан Райтер

old_editor, 16.07.2009 21:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини