Квас в бочках — небезпечний для здоров’я — епідеміологи

Продаж квасу зараз є дуже вигідним, адже з настанням літа та спеки все більше людей прагне втамувати спрагу ароматним хлібним напоєм. Його можна придбати у продавців, які розливають квас зі спеціальних роял-барів. Однак, епідеміологи не радять купувати квас з бочок — він може бути небезпечним для здоров’я, бо не проходить жодної перевірки, а точки продажу є незаконними.

До слова, епідемологи застерігають уникати купівлі квасу в бочках, які розташовані по вул. Дністровській, напій в яких невідомого походження та невідомого виробника.

Згідно рішення міськвиконкому та дозволу санітарної служби, дозвіл торгувати квасом в роял-барах має івано-франківська «Харчосмакова фабрика», яка пройшла контроль та перевірку квасу на якість та дотримання гігієнічних норм його реалізації.

«На даний момент в Івано-Франківську працює 15 спеціалізованих точок з продажу квасу — роял-барів, які обладнані одноразовим посудом та мають всі необхідні документи. На них все організоване правильно», — повідомив Юрій Мікула, завідуючий відділенням гігієни харчування.

Крім спеціалізованих точок з продажу квасу, є ще й такі, які діють нелегально.

«В межах міста працюють несанкціоновані точки продажу — бочки. Квас в них невідомого походження, невідомо хто підприємець, і в яких умовах це все перебуває. Коли ж лікарі-епідеміологи прийшли перевірити квас, то продавці просто закрились і пішли. Ми вже відправили лист заступнику міського голови Ярославу Яцишину про заборону незаконної торгівлі», — каже Юрій Мікула.



old_editor, 16.07.2009 21:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини