Національний Альянс закликає українську владу припинити стосунки з диктаторською Білоруссю!

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний Альянс» виступила із заявою на підтримку білоруського політв'язня Артема Дубського. 7 липня 2009 року активіста білоруської опозиційної молодіжної організації «Молодий Фронт» Артема Дубського засудили до року позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Всеукраїнська молодіжна організація «Національний Альянс» вважає цей вирок політичним і вимагає негайного звільнення Артема.

У зв'язку з тим, що білоруське керівництво не збирається припиняти репресії проти своїх політичних опонентів, ми виступаємо за припинення політичного зближення України і Білорусі. Наша організація упевнена, що лише з демократичною країною, яка визнає фундаментальні права людини, Україна може налагоджувати дружні зв’язки. Проте суть політичного режиму в Білорусі не змінюється вже 15 років - ми маємо сусіда з авторитарним керівництвом.

При цьому сьогодні Україна пробує стати «адвокатом» офіційного Мінська перед європейськими країнами, цим самим непрямим способом беручи участь в тому безправ'ї, яке відбувається в сусідній країні.

Ми категорично не згодні з такою позицією державного керівництва України і вважаємо, що лише після того, як Білорусь встане на дорогу демократизації, можна говорити про якесь зближення між нашими країнами. Першим кроком на цій дорозі повинне стати звільнення Артема Дубського.

Ігор Гузь, голова ВМГО «Національний Альянс»

old_editor, 15.07.2009 16:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини