Ржачка! Невже Франківськ народить нового Президента?



Шановні читачі «антипровокативного» блогу Руслана Коцаби! Спішу донести до вас гарячу новину - наше гарне, але безпутнє Чудо, наш Бальний Розважальник, наш «європейський мер європейського міста з європейськими дорогами» є претендентом у кандидати на президентські Перегони-2010 від УНП. То не я, а лідер уенпістів, беззмінний Юрій Костенко, якого регулярно у Франківську закидають яйцями (свіжими) таке стверджує. Ось лінк на цю новину:

http://www.regionnews.poltava.ua/index.php?go=News&in=view&id=14800

Невже нам дійсно пощастило, що «Гламурний Робото-голік» від нашої праведної «всенародної любові» так делікатно і запросто «спригне»? Шкода України, якщо її очолить цей патрійота, але ж хіба Франика не шкода?



А якщо сурйозно, то ніхто клоунів у Президенти не обиратиме, а мій милий Станіславів і далі доруйновуватиме простий шепетівський парєнь! Така наша доля… То є кара нам, міщукам, за те, що предки топили кошенят у Бистриці, а може ще за якість давні провини. Грішні, каюся, але вперто не хочу вірити, що ми, народжені у Франківську, заслуговуємо аж на ТАКОГО мера.

Ніби все як у людей – вогнепальні перестрілки у центрі міста, жодного розкритого замовного вбивства кримінальних авторитетів, звичайнісінький мордобій у мерському кабінеті, паралізована міська рада, зухвале розкрадання міської власності, регулярні корупційні скандали, земельний дерибан, навіть цілодобова охорона тіла мера-прибалтійця "спецназівцем з Альфи СБУ" у наявності.

Усе як у нормальному ганстерському бойовику про мафію 30-тих років десь у Чікаго чи Лос-Анжелесі. Але ж це далеко не Америка, а маленький Станиславів, де ультрапатріотичний, ультракультурний та ультрасвідомий виборець привів до влади над собою справжнього патрійота Анушкевичуса. Протягом останнього року він навіть правильно навчився вимовляти «Бандера» замість колишнього «Бендера»…

Статечний та красивий Івано-Франківськ на своєму віці пережив багацько горя та розрухи – тільки за останні сто років у мерії мінялися австрійці на поляків, потім «перші маскалі», після них німці-фашисти, потім «другі маскалі», нарешті після совіцької влади прийшла наша ріднесенька, патрійотично-рагульська, що з криками «Слава Україні!» обкрадала місто.

Це я до чого вам, мої шановні читачі, це нагадую? Бо якось за сьогоднішними загальнодержавними скандалами забуваємо, у що перетворилося місто за останні три роки нерозумного «правління» Продавця баняків та фарбів. Воно звичайно цікаво, що Йулька-красотулька якусь чергову фігню із Бандюковичем затіяла… (Не зрозуміло правда, хто кого розводить – Він Її чи Вона Його?)

Найприкріше, що у тому секретному новому проекті конституції заплановано продовжити варягам-мерам типу Добкіна, Черновецького чи Анушкевичуса каденцію для дорозграбовування українських міст та містечок, біда та й годі. Ну що за «невезуха»?



Адже три роки тому у нас ставлення до міського голови та міської влади було таке ж, як і у всіх нормальних городян у всьому світі – ми їх просто не помічали.

Ми здогадувалися, що чиновники підкрадають з бюджету, а «золоту» франківську землю-землицю депутати-клоуни усіх політичних відтінків роздають своїм колєгам, курвам і родичам. Здогадувалися, але намагалися про це не думати. Вважали за головне, щоби у хаті були світло і гаряча вода, щоби вчасно їздили тролейбуси та швидка, щоби не засмерджувалося сміття під будинком, а все інше нас особливо не стосувалося. Хіба ні, шановні та любі мої читачі?! Міська влада та франківчани жили кожен своїм життям та один одному не заважали.

Так було за Боровича, так було і за Шкутяка, так, думала більшість городян, буде і за Анушкевичуса, сподіваючись, при цьому, на краще. Я теж лоханувся, правда з іншої причини – очолювана мною ПОРА висунула кандидатом у мери Сича, а його мешканці Франківська взагалі не сприйняли… Конфуз, однако.. Та, наголошую, перевтомлена двома поспіль каденціями Шкутяка більшість городян таки голосувала за його найрізкішого критикана Анушкевичуса, як на противагу, чи щось у тому роді…



Ось так у Франківськ увірвалася справжня біда – наче Хан Батий симпатюлька Віктор Андрусович безпардонно увійшов у наше життя. Відсутність гарячої води, найдорожчі в державі тарифи на тепло і воду, холод у квартирах, смердюче сміття, що тижнями не прибирається з-під багатоповерхівок, вщент розбиті дороги – з цією ганьбою зіткнувся кожен із нас!

Хаос і розруха охопили міську господарку, бюджет порожній… Але замість вирішення наших проблем недолугий і розбещений владою Анушкевичус, знущаючись, знову влаштовує коштовні банкети та галицько-волинські бали. За місяць-другий, міркую, ще буде як космонавт Чєрновецький попсу співати або з Владом Ямою ламбаду танцювати... Подібне у історії вже було – танцюльки та вистави під час чуми влаштовували римські імператори Калігула і Нерон. Чим закінчилося для Риму правління одного з них загальновідомо – місто було спалене.

Міська влада не поважає та не боїться гніву жителів упослідженого Івано-Франківська. Головний клоун у цьому міськрадівському цирку впевнений – якийсь черговий ремонт фасадів замість капітального ремонту (пригадаймо історію із міською лікарнею у так званий «рік медицини»), зміна зачіски, щотижневі піар-клятви з екранів телевізорів (за наш з вами рахунок!), 20-30 претендентів на мерське крісло (за київською аналогією) і перемога йому гарантована. Адже однотурова система обрання керівника територіальної громади дозволяє тупуватому Нарцису із його 15% особистого рейтингу знову стати мером. І тоді пограбування Станіславова буде тривати нескінченно.

А що ж ми, десятки тисяч освічених і чесних самодостатніх франківців?! Людей, яким не потрібні «галицькі антикризові бали» і яким соромно за мера-клоуна? Людей, із чиїх кишень у кінцевому результаті оплачується весь цей цирк-балаган? Якщо нас більшість, то чому одним з найкрасивіших українських міст по-варварськи заправляє брехун та лицемір? Треба бути чесним перед собою – байдужість та рагулізм багатьох городян є не менш важливою складовою рецепту приходу та закріплення у владі таких «лако-фарбових баронів».

Отже, уяснімо собі – наша Байдужість та Рагулізм є однією з причин розбитих і недбало поремонтованих доріг, суцільних автомобільних заторів, тарифів, що постійно підвищуються, жахливої медицини та й просто відсутності позитивної перспективи у Франківська та івано-франківців. Пригадаймо, для прикладу, неуклінно падаючі рейтинги міста – після завершення другої каденції Зіновія Шкутяка наш милий і маленький Франківськ зайняв перше (!) місце в державі, як місто, сприятливе для проживання, потім була середина таблиці, а цього року і страшно подумати…

Я і команда однодумців не бажаємо більше терпіти цю клоунаду у міськраді, а тому пропонуємо нормальним патріотам Франківська, які не хочуть бачити Анушкевичуса в кріслі мера, почати діяти вже зараз. Для початку треба для себе особисто усвідомити, чи можливо зараз і далі мовчати. Я не закликаю мерзнути на мітингах чи стояти з плакатом біля Білого дому – є багато інших, ефективних методів робити владу адекватною! Заплановано серію вуличних опитувань стосовно теперішньої кризи у житті міста, будемо проводити громадські обговорення.



Медіа-ресурсу поки-що не маємо, але якось спільно прорвемо інформаційну блокаду. Крапля камінь точить – я таке часто казав одному клоуну з обласної ради, а він, кумедний, не повірив мені… Минулого місяця я таки отримав письмову відповідь від голови обласної ради про те, що клоун Юрко Романюк вже не є заступником голови облради! А спочатку теж не вірили мені, що його можливо зняти - аргументи типу кАаліція, наглий коломийський рагуль, Шльома заступиться і т.д. таки не пройшли.

Ось і Малакава якось врешті-решт поборола хакерів, що взломлювали сайт! Життя продовжується! Приємно, що є ЗМІ, з яким так активно бореться рагулізм місцевої влади! Молодці, буду вам допомагати, чим зможу. Принагідно вітаю із вчорашнім професійним святом – Днем Журналіста! Щасти вам!

Наступного разу тема мого блогового допису буде стосуватися наших «європейських» доріг, адже з такими темпами розрухи муніципальні шляхи плавно перетворяться у напрямки якогось танкодрому, тобто дороги для гусеничних танків, квадроциклів або бульдозерів…До зустрічі у блозі.

Ваш Руслан Коцаба



old_editor, 22.04.2010 22:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини