Чудо-прилад «Візир», або Панацея для ДАІшника

Тепер, навіть під час руху в автомобілі працівники ДАІ матимуть змогу відслідковувати порушення правил дорожнього руху. Для багатьох людей це стане справжньою несподіванкою, оскільки водії звикли, що ДАІшник за кермом не такий страшний, як той що на посту.

Це стало можливим відколи в Державтоінспекції розпочали працювати з вимірювачами швидкості «Візир». Даним приладом проводиться фото- та відеофіксація порушення ПДР, після чого порушнику надсилається поштою постанова про накладання штрафу, прозвана в народі «листом щастя».

Проте є багато незадоволених роботою приладу. Водії, яким приходять штрафи, часто не погоджуються з показниками пристрою та оскаржують їх у суді.

В Івано-Франківській області «Візир» поки не програв жодної справи. «Люди пишуть скарги, в яких зазначають, що не порушували правил, проте їм доводять, що це не так», — каже прес-секретар УДАІ в Івано-Франківській області Костянтин Кулак.

Як зазначив пан Костянтин, принцип дії приладу — найближча ціль, і ті фотографії, де є два автомобілі не беруться до уваги, щоб не створювати конфліктів.

За його словами, невдоволення людей роботою «Візира» спричинене неготовністю людей до такого виду фіксації правопорушень.

«Ми мусимо пройти певний період часу, люди мають звикнути. Весь світ, вся Європа так живе. Колись треба приходити до цивілізації», — говорить Костянтин Кулак.

Але таке задоволення не з дешевих. Близько 160 тис. грн. потрібно виділити на одне перехрестя, де працюватиме «Візир».

Зараз в Івано-Франківській області працює 12 таких приладів.





old_editor, 04.06.2009 19:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини