Відкритий лист-звернення «Народного антикризового спротиву»

Відкритий лист-звернення до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з приводу діяльності української влади на шляху подолання кризових явищ в економіці

і суспільно-політичному житті

4.05.09 р.

Громадська організація «Народний антикризовий спротив» висловлює рішучий протест проти спроб Партії регіонів України та БЮТ узурпувати владу в країні. Наміри відібрати в українців право вибору проявилися у спробах зазначених сил поділити країну між собою через спроби підвищення прохідного виборчого бар’єру і надання права переможцю виборів одноосібно формувати уряд, та перманентного кулуарного переписування Конституції під особисті інтереси. Вершиною цинізму є спроби політиків відібрати в українців право всенародно вибирати Президента України.

Ми засуджуємо також спроби українського Президента утримувати свою владу навіть на шкоду Українській державі й обурені низькою ефективністю діяльності Верховної Ради України.

Країна захлинається в економічній кризі, самоуправстві банків, відсутності реальних заходів для захисту громадян, існує загроза втрати національної ідентичності та розпаду країни. Ми закликаємо українських політиків стати нарешті державними діячами і думати не тільки про власне сьогодення, а й про долю Вітчизни.

У зв’язку з цим вимагаємо від владних структур прийняти комплексну програму виходу країни з економічної кризи. На нашу думку необхідно:

– зобов’язати Національний Банк України спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання з поверненням депозитів громадянам;

– перевести валютні кредити в гривневі з врахуванням курсу, який існував на момент укладення угод;

– монетарно стимулювати економіку зниженням облікової ставки НБУ, що повинно привести до появи недорогих кредитів (ці кошти мають піти саме на стимулювання діяльності дрібного і середнього бізнесу);

– припинити латання дірок в бюджеті за рахунок збільшення податків та зборів з підприємців;

– переглянути видатки бюджету на користь створення робочих місць, скорочення коштів на утримання держапарату;

– стимулювати економіку через інвестиції в інфраструктурні проекти, створювати державні робочі місця;

– втілювати програму стимулювання споживчого попиту;

– посилити фінасову дисципліну, ніяких відкатів і викачування коштів у приватні структури.

У політичній сфері ми вимагаємо:

– обмеження депутатської недоторканості;

– зміни виборчого законодавства (діяльність народного депутата України має стати контрольованою виборцем);

– передбачити схему відповідальності політиків за взяті ними зобов’язання (наприклад проведенням референдумів та інших форм прямої демократії).

В сфері дотримання законодавства України вимагаємо здійснити реальні кроки в реформуванні діяльності правоохоронних та судових органів, а також завершити судові процеси в справах Г.Гонгадзе, отруєння В.Ющенка, масових передвибочих фальсифікацій 2004 р. і т.д.

Бандити та корупціонери повинні нарешті сісти в в’язниці.

Народний антикризовий спротив як виразник волі неодноразово обдурюваних громадян країни своїм листом попереджає можновладців, що ліміт довір’я до них вичерпаний, і закликає повернутися лицем до проблем країни. В іншому випадку поступіться тим, для кого Україна не є предметом дерибану і розбою. Якщо ми не будемо почуті й не відбудеться активізації зусиль влади на шляху ліквідації кризових явищ, ми готові в рамках чинного законодавства змінювати ситуацію на краще.

Народний антикризовий спротив

old_editor, 07.05.2009 14:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини