Юрій Луценко: Одночасні вибори Президента і парламенту залишать країну без влади

Одночасне проведення виборів Президента і Верховної Ради принесуть безвладдя в Україну, заявив лідер Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко в ефірі передачі «Майдан» на «5 каналі».

«Стосовно пропозиції негайно переобрати всіх — звучить нібито непогано. Але хочу нагадати, що закон про вибори Президента і закон про вибори депутатів носять абсолютно різний механізм, їх неможливо сьогодні стикувати. Та й чи потрібно — це велике запитання! В період, поки Центральна виборча комісія і безкінечна кількість судів буде підводити підсумки таких перегонів — країна фактично залишиться без влади», — вважає Юрій Луценко.

«Ми вважаємо пропозицію виключно популістською, направленою на те, аби сподобатися людям, які давно розчаровані в практиці дій секретаріату Президента, і не більше того. Ми вважаємо, що необхідно, аби в країні відбулися Президентські вибори. Після цього парламент ухвалить таке рішення, прийме інаугурацію Президента і заслухає його політику, можливо, скорегує свою діяльність. А далі у визначений Конституцією час відбудуться і парламентські вибори», — сказав лідер «Народної самооборони».

«Взагалі «чесотка» постійних виборів не є актуальною», — додав Юрій Луценко.

На його думку, в часи кризи і найглибшого падіння українського виробництва потрібно не винаходити черговий велосипед, а робити те, що й у всьому світі — політиками домовлятися про захист національного інтересу і припинити домашню війну.

«Я розглядаю пропозицію дострокових виборів, як продовження цієї домашньої війни, результатом якої буде той самий парламент, але півроку ми втратимо на баталіях і ще більше стикнемо лобами тих українців, які мають об’єднатися замість чергових політичних сварок», — підсумував Юрій Луценко.

old_editor, 13.04.2009 19:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини