ХТО Є ХТО... Газета «Галичина». Хай живе Совок!

Досьє: Регіональна газета «Галичина» заснована у 1990 році. Засновниками є Івано-Франківська обласна рада та трудовий колектив редакції газети. Газета виходить тричі на тиждень – по вівторках, четвергах і суботах. Тижневий наклад газети – понад 91000 примірників.

Головним «управляючим» у редакції «Галичини» є пенсіонер Василь Назарчук, а його заступником (видалено редактором) Емілія Турковська. Я не маю наміру обливати брудом цих осіб чи піддавати сумніву їх супермодні та державного значення регалії. Все що я про них думаю, я їм сказав ще у далекому 2005-му.

Однак, реальними власниками і диктаторами «свободи слова» у вищезгаданому мас медіа є губернатори. Спочатку журналісти танцювали під дудку Вишиванюка, потім під пісеньки Ткача, а тепер вони чемно вилизують дупу «прикарпатського гуцула» - Палійчука. А ще гріх не згадати, що час від часу, газета обслуговує секретарів обласної ради, депутатів та окремих міських голів.

Користувач «Milana» у коментарі до мого першого посту «Прикарпатська четверта влада. Хто є хто…» написала: «Звісно, можна погодитись, що з медіа, як і з професійними журналістами проблеми на Прикарпатті є. І то немалі... А, можливо, все не так однозначно? Адже між продуктом і його споживачами є прямий зв'язок».

Шановний/а Milana, безперечно Ви праві у своєму судженні про прямий зв'язок між продуктом і його споживачами, однак якщо говорити про газету «Галичина», то це є 100% виключенням з правил.

Тут прямий зв'язок між продуктом і його споживачами неможливий, адже 98% споживачів є ЛЮДИ (працівники держустанов, комунальних підприємств, робочі заводів, фабрик та селяни), яких під погрозами звільнення чи штрафів, змушують передплачувати цю газету НАСИЛЬНО. А якщо тебе змушують, то це не є твій свідомий вибір мас медіа. Ви запитайте рекламістів, які працюють із друкованою рекламою у газетах, і вони Вам розкажуть про ПІДПИСКУ і чому тяжко, наприклад, «Галицькому кореспондентові» боротися за клієнтів із «Галичиною».

Також я не хочу мовчати про те, що ця газета цілком і повністю утримується за наші з Вами гроші (податки). Раз на рік, «особи» з облради приймають бюджет газети і наші гроші йдуть у кишені колективу. Саме ми є спонсорами цього нікому не потрібного мас медіа, якому не треба проводити журналістських розслідувань, подавати актуальні новини та давати їм професійний аналіз у статтях. Навіщо? Адже приміщення, гроші на друк, зарплати і все решта їм дасть влада. А на десерт вони заробляють друкуючи реклами на цілі шпальти про вигідні депозити у банках (до речі, така реклама розрахована тільки для селян і дрібних міщан, які отримують гроші від родичів з-за кордону та тримають їх під матрацами).

Підсумовуючи. «Галичина» - це радянське ехо у наших головах, яка у кожному номері пише, яка хороша у нас влада і що вона для нас зробила чи ще зробить. І як це не дивно для нашої країни, спонсорами цього б…ства є МИ всі Панове…

Скоріше б наступила епоха роздержавлення ЗМІ. Можливо тоді, замість фінансування таких «проектів» фінансувалися краще дороги?
old_editor, 14.05.2009 20:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини