Кредит для «Теплокомуненерго» ухвалили, але депутати бояться, що його розкрадуть

На сесії міської ради депутати прийняли рішення про надання кредиту КП «Теплокомуенерго» від ЄБРР. Таке рішення було необхідним, оскільки це був крайній термін, після чого банк підвищив би відсоткову ставку. Рішення приймали довго і складно, оскільки у депутатів виникало чимало суперечностей в процедурі розгляду договору.

«Договір уже був підписаний 9 лютого керівництвом підприємства, але про це стало відомо зовсім недавно. Договір підписаний без будь який компетенцій, а в одному із пунктів говорилось, що не можна вносити ніяких змін. З цим категорично не погодились депутати, і наразі на керівника подано позов до прокуратури і міська рада вимагає, щоб всі хто причепний до цього несли відповідальність», — розповів «Малакаві» секретар міського голови Василь Бойчук.

Виникає багато запитань з приводу отримання кредиту, зокрема, чому про підписаний договір 9 лютого депутати дізнались лише 26 березня, чому керівник підприємства уникає депутатських закликів відзвітуватись про діяльність підприємства?

«Ця утаємниченість підписання договору, позачергові сесії і відсутність на них міського голови та керівника «Теплокомуненерго» піддає під сумнів чистоту процедури підписання та отримання договору. Тому уже третій раз депутати вимагають звіту керівника, бо є така підозра, що кошти використовуватимуться не за призначенням, а сума не мала – 40 мільйонів гривень. З метою контролю за кредитом міськвиконкомом створюється спеціальна робоча група, яка постійно моніторитиме ефективне використання цих грошей», — каже Василь Бойчук.

«Ми мусили взяти цей кредит, — каже він, — Ми не хотіли позорити ні міста, ні країни на міжнародному рівні. Маємо надію, що цим кредитом покращимо якість послуг для громадян», — говорить Василь Бойчук.

old_editor, 01.04.2009 21:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини