Юрій Гримчак: З партією, що опинилася у фінансовій скруті, легше домовлятися

Мені здається, що організаційні і фінансові проблеми, у яких опинилася очолювана самим президентом держави Віктором Ющенком політична партія Народний союз «Наша Україна», головним чином спровоковані нинішнім реальним господарем Банкової Віктором Балогою та його оточенням. Про це заявив народний депутат від групи «Народна самооборона» Юрій Гримчак.

«Пан Балога досі не відмовився від наміру приєднати президентську партію до власного кишенькового «Єдиного центру», аби в перспективі використати президента Ющенка як гаранта отримання депутатського статусу на майбутніх парламентських виборах», — вважає політик.

Юрій Гримчак зазначає: «Саме задля цього «головний сантехнік» руками глави держави спочатку усунув від керівництва «Нашою Україною» не байдужих до долі парламентської коаліції, відповідальних політиків, під гарантії яких НСНУ отримувала значну спонсорську підтримку, а пізніше «присадив» весь центральний апарат партії і її регіональні структури на безгрошів’я. Розрахунок Банкової простий: з партією, що опинилася у фінансовій скруті, легше домовлятися!».

«В цьому контексті «несподівано» високий результат «Єдиного центру» на позачергових виборах до Тернопільської обласної ради (14 % голосів), що був досягнутий не без фальсифікацій, слід розглядати як ще один аргумент Віктора Балоги до Президента на користь злиття Народного союзу «Наша Україна» та «Єдиного центру» в одну політичну партію», — впевнений нардеп.

«А зірвати цей задум Банкової нині змогла б хіба що принциповість самих нашоукраїнців, які б на догоду президентові та Балозі не стали виключати з лав НСНУ людей, які своїми підписами врятували демократичну коаліцію у Верховній Раді, та усвідомлення людської честі та гідності самим главою держави. Адже Віктора Ющенка і так нині сприймають як людину, що працює у секретаріаті Балоги. Його ж прихід з «Нашою Україною» у прийми до «Єдиного центру» означатиме цілковитий «ЄЦ» президента як самостійної політичної фігури», — зазначив Юрій Гримчак.

old_editor, 23.03.2009 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини