Стретович: Необхідно в першу чергу розглянути умови кредиту від Росії

«Якщо Росія погодиться позичити Україні 5 млрд. доларів, необхідно перш за все дивитися на умови кредиту», — вважає народний депутат України, представник Громадянського руху «Народна самооборона» Володимир Стретович.

«Підкреслюю, головне — в умовах, що саме буде записано в кредитному договорі. Це треба розглянути детально», — сказав народний депутат.

На думку Володимира Стретовича, немає «нічого страшного» в тому, що Україна може отримати кредит розміром у 5 млрд. дол. саме від Російської Федерації.

«Нічого в цьому страшного не бачу, а якщо хтось напружується від того, що саме Росія може надати Україні кредит — значить, погано працювали наші дипломатичні відомства, які не переконали це зробити Німеччину, Францію, Великобританію, Китай та інші держави. Ми б залюбки прийняли цю допомогу, оскільки це не такі великі гроші, за які треба підіймати ґвалт», — вважає представник «Народної самооборони».

«З самого факту кредиту я не робив би трагедії, тому що це загальноприйнята практика. Крім того — всі ризики ми беремо на себе і будемо розраховуватися. Сьогодні зовнішній борг держави зовсім невеличкий у порівнянні з країнами Європейського Союзу», — додав Володимир Стретович.

Нагадаємо: сьогодні віце-прем’єр-міністр - міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив про те, що уряд України офіційно звернувся до Росії з проханням надати кредит обсягом 5 мільярдів доларів.

old_editor, 11.03.2009 16:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини