Україна впевнено йде до дефолту, або Що відбувається з доларом

Курс долара почав стрімко зростати. Сьогодні один долар можна придбати майже за десять гривень. За словами економістів, на скачках долара просто хтось заробляє. Під цим «хтось» одні економісти розуміють політиків, які заробляють на майбутню передвиборчу кампанію, інші — олігархів, що таким чином намагаються поповнити фонди своїх підприємств. Не виключено, що вартість долара впаде уже до кінця тижня, або на початку наступного тижня, кажуть експерти, з тим, щоб потім знову стрибнути у ціні.

«В Чехії та Румунії зараз співвідношення долара до національної валюти один до двадцяти чотирьох, тому Україна не в найгіршому положенні», — вважає Олександр Корчмар, голова Івано-Франківського обласного правління Спілки економістів України.

За його словами, Україна уникне дефолту. «Україна в основному не виробляє високотехнологічну продукцію. Ми працюємо на землі, тому думаю, що Україна уникне таких страшних перспектив», — сказав «Малакаві» Олександр Корчмар.

Трохи іншої думки економіст Денис Шидорюк. За його словами, Україна впевнено іде до дефолту.

«Це, що сьогодні відбувається, ще не дно кризи, ми тільки до нього опускаємося. Сьогодні іде шалена емісія гривні, а після неї гривня завжди знецінюється», — каже Денис Шидорюк.

Експерт не виключає можливості, що найближчим часом один долар може коштувати 15 грн. Говорить, що в нашій державі все може бути.

«Я не вірю і не бачу можливості стабілізації гривні на сьогоднішній день. Не видно, щоб високопосадовці займалися цим питанням. Треба терміново приймати кроки виходу з кризи, а не дискутувати, що би було краще для вітчизняної економіки», — каже Денис Шидорюк.

За його словами, якщо будуть прийняті дієві кроки щодо підняття економіки, то гривня може стабілізуватися наприкінці року.

old_editor, 25.02.2009 14:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини