Росія готова дати кредит Україні тільки в обмін на «близькість»?

Декілька країн, до числа яких входять не тільки країни СНД, звернулися до Росії з проханням про надання їм стабілізаційних кредитів для подолання глобальної кризи.

Про це повідомив на прес-конференції у п`ятницю віце-прем’єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, передає РІА «Новости».

«Наші ресурси обмежені, і ми допомагаємо нашим найближчим країнам, яким інші можуть менше допомогти. Росія відчуває свою високу відповідальність на теренах СНД, у першу чергу в ЄврАзЕС», — сказав Олексій Кудрін.

Він нагадав, що Росія і Казахстан вже створили спільний банк, і зараз організовують антикризовий фонд. «Білорусі ми допомогли, на черзі Киргизія, готові допомагати Вірменії», — сказав віце-прем’єр РФ.

Крім того, за його словами, обговорюється питання надання позики Україні. «Оскільки офіційного звернення до нас не надходило, ми поки що ведемо переговори не на рівні уряду, а на рівні Міністерства фінансів», — уточнив Олексій Кудрін.

«Є й інші країни, але поки що вони не оголосили самі, я цього не робитиму», — заявив він, додавши, що деякі з цих держав не входять до СНД, але є сусідами Росії.

УНІАН

old_editor, 14.02.2009 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини