«Безхозний» Бандера, або Хто прибере сміття з-під музейного комплексу

Музейний комплекс Степана Бандери побудували, урочисто відкрили, потім тихенько закрили і … забули про нього.

Принаймні, складається таке враження. На території комплексу ніхто не прибирає, тому комплекс, гордість Івано-Франківська, скоро може опинитися повністю у смітті.

Принаймні, про засмічення музейного комплексу Степана Бандери на оперативній нараді у міського голови Віктора Анушкевичуса розповів начальник ЖЕО №4 Віктор Шевко. За його словами, поблизу комплексу підлітки щоночі проводять дозвілля та смітять.

Оскільки в споруди відсутній конкретний господар, прибирання на даній ділянці не відбувається. Відомо точно лише одне, що музейний комплекс — власність міста.

«Малакава» спробувала дізнатися, хто має відповідати за прибирання комплексу. Проте «крайнього» знайти не вдалося.

В управлінні житлово-комунального господарства, «Малакаві» повідомили, що дана споруда не знаходиться на балансі, а тому про прибирання не може бути й мови.

Управління культури теж відмовилось взяти на себе відповідальність за благоустрій комплексу. За словами працівників цієї установи, споруда не знаходиться на балансі управління, а тому вони не мають до неї жодного відношення.

На управління капітального будівництва, за словами його працівників, покладено функції монтажних робіт по завершенню комплексу, а не забезпечення благоустрою.

Одним словом, як так піде і далі, то туристам будуть показувати музейний комплекс в купах сміття, а через рік збиратимуть кошти на його ремонт. А, може, все саме так і задумано?

old_editor, 28.01.2009 17:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини