Готовий сценарій усунення Стельмаха

Що-що, а писати сценарії подій українські політики вміють. Шкода, що ці сценарії не стосуються виходу країни з кризи, а крутяться довкола політичних амбіцій. І зазвичай, зводяться до того, як і за скільки можна отримати той чи інший «портфель» чи політичні девіденти для своєї партії.

До прикладу, уже готовий сценарій усунення Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку, він передбачає скасування постанови про його призначення на цю посаду в 2004 році.

Про це «Українській правді» повідомило джерело в Блоці Юлії Тимошенко.

За словами цього «джерела», Верховна Рада спробує скасувати постанови від 16 грудня 2004 року, якими з посади голови НБУ було звільнено Сергія Тігіпка, а на його місце призначено Володимира Стельмаха.

В якості аргументації передбачається озвучити той факт, що у 2004 році звільнення Сергія Тігіпка відбулося з порушенням регламенту, за яким голосування за відставку голови НБУ мало бути таємним. По факту Тігіпка звільнили відкритим голосуванням.

Постанову про скасування постанови про звільнення Тігіпка та постанови про призначення Стельмаха у понеділок до Верховної Ради внесли члени тимчасової слідчої комісії ВР щодо розслідування діяльності Нацбанку.

Таким чином сценарій одобрили для зйомок фільму. Проте, швидше за все, це буде серіал із скандалами, компроматами, можливо, навіть і бійками. Фінал, на разі, ще не відомий.

Дивіться українське, підтримайте вітчизняного виробника.



old_editor, 26.01.2009 16:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини