Знаки, або Щось насувається

Ті, хто любить вивчати античну історію не за підручниками, а читаючи хроніки, знають, що твори Тита Лівія і Тацита наповнені згадками про зловісні і дивні знаки, які передували змінам у житті римських квірітів. Звуки, які чули в храмах, появи небачених птахів, рухи статуй і голоси з вівтарів мудреці розтлумачували як звістки про наближення доленосних подій.

Щось подібне пам’ятається і в новітні часи. У 1986 році, перед падінням Імперії у Франеку на вулицях стояли натовпи, які зосереджено вдивлялися у вікна будинків. Хтось бачив там Мадонну, комусь ввижалося інше. Біля ЗОШ №13 тоді стояло півсотні самодіяльних “екзегетів”, біля Поштамту – зо два десятки. Скептично налаштована більшість з того лахала. Але один недурний чоловік тоді сказав: щось насувається. За кілька років стало відомо що саме.

Сьогодні по «зірчаному» телеканалу показали явлення образа у лісі під Вінницею. На відламі гілки проступив знак, який нагадує канонічного іконописного Спаса. Хтось може сміятися. Я не буду. Я думаю, що насуваються великі зміни. Значніші за прості зміни політичного поля, або ті зміни, які пророчать у зв’язку з кризовими подіями. Насувається щось небачене. Світ знову змінюється.

old_editor, 22.01.2009 15:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини