«Пан Пупец» присвятив пісню Павлу Зіброву

Франківський альтернативний гурт «Пан Пупец» презентував свій міні-альбом «P.Z.» та новий кліп на пісню «Свист гір».

Платівку музиканти розцінюють, як «крок до запису повноцінного альбому», реліз якого заплановано на початок літа цього року.

«Ми не робимо музику, щоб заробляти на ний гроші, — зізнається Олег Мороз (бас-гітарист гурту),— Пріорітет —дарувати людям добро».

Розповсюджуватись запис буде шляхом мережі інтернет та «з рук у руки».

Станіслав Боднарук (вокал, гітара): «Зараз все більше молоді користується інтернетом, а диски, з кожним днем, купують все менше. Таким чином «Пан Пупец» стає доступнішим для кожного».

Синглом міні-альбому є пісня «P.Z.» — присвячена народному артистові України Павлові Зіброву. До речі, ідея присвячувати пісні зіркам української естради не є «свіжою». «Пальма першості» належить гурту «Танок на майдані Конго». Героєм пісні Фагота і компанії виступив Іво Бобул.

Франківські музиканти цей факт спростовують.

Олег Мороз: «Мені приснився сон про Павла Зіброва, а згодом народилася ідея запису пісні, яку ми, до речі, записали за один день. Тому ніякої аналогії з «Танками» немає».

Що стосується відеороботи, то її створювали двоє колишніх жителів Франківська — Ярослав Зень (режисер) та Олексій Гуз (оператор).

Особливістю стало те, що робота є мультиплікаційною із застосуванням аплікативної техніки, а не звичної нині для багатьох флеш-анімації. Всі персонажі кліпу вирізалися з картону, після чого кожен рух героїв фільмувався. «Це вкрай марудна справа, адже вимагає витривалості і терпіння», — зауважив Ярослав Зень.

Сама відеоробота створювалася з патріотичних міркувань. Сюжет кліпу — боротьба українського народу з ворогами у вигляді нечистої сили.

У суботу, 17 січня «пупці» тішитимуть вуха своїх шанувальників безкоштовним концертом у мистецькому центрі «Є».
old_editor, 16.01.2009 18:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини