Імена змінюють не тільки на більш благозвучні, а й на дивні

За даними Міністра юстиції Миколи Оніщука, прізвища та імена українці не завжди змінюють на більш благозвучні. Наприклад, у минулому році було зареєстровано одночасну зміну прізвища та імені: з «Кравчук Олександр» на «Клоун Сміхось».

Хоча, за інформацією Миколи Оніщука, зазвичай прізвища та імена змінюють через їх не благозвучність. Наприклад, протягом 2008 року зареєстровано зміну імені «Іюуя» на «Дарія», з «Вачаган» на «Вадим». Також зареєстровано зміну прізвищ з «Коткудак» на «Чубай», з «Козел» на «Драганчук», з «Бугай» на «Бондар», з «Свинар» на «Кравченко», з «Урода» на «Романовська», з «Кривокулінський» на «Тимошенко».

Хоча є і такі, що змінюють цілком нормальні імена та прізвища на більш екзотичні. Так, наприклад, протягом року що минув зареєстровано зміну прізвищ «Марченко» на «Паррі», з «Вінцерська» на «Фенікс». Зареєстровано зміни імен з «Тамара» на «Тамара Аврора», з «Оксана» на «Ксенія Каріна», з «Степанида» на «Стефанія-Даніелла», з «Олена» на «Йола», з «Валентина» на «Фатіма» та з «Валентина» на «Леоніла».

Довідка

Щороку в Україні зменшується кількість громадян, які звертаються до органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції (РАЦС) з наміром змінити власне прізвище або ім’я.

У 2002 році в Україні змінили ім’я або прізвище 30 тис. громадян,

у 2003 році — понад 24 тис.,

у 2004 та 2005 — понад 22 тис.,

у 2006 — понад 21 тис.,

у 2007 — близько 20 тис.,

у 2008 — 17,5 тис.

old_editor, 14.01.2009 13:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини