Аміачна вода завдала збитки навколишньому середовищу на суму аж 310 грн.

Наприкінці минулого року (26 грудня) на території корпусу №458 ТзОВ «Завод карбамідних смол» (Калуш) стався витік аміачної води. При перекачуванні аміачної води із залізничної цистерни в автомобільну, аміачна вода вилилась на територію промплощадки, що спричинило забруднення атмосферного повітря та поверхневих вод Безіменного потоку через дощову каналізацію.

За інформацією керівника відділу зв’язків із громадськістю Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ольги Гундяк, одразу на місце аварії виїхали спеціалісти екологічної інспекції спільно з працівниками Головного управління МНС в Івано-Франківській області. Одразу було відібрано проби поверхневих вод та направлено їх на аналіз.

Як повідомила «Малакаві» Ольга Гундяк, в результаті проведеного розслідування встановлено, що при перекачуванні із залізничної цистерни в автоцистерну аміачної води з концентрацією 10 % стався перелив, в результаті чого 0,95м3 аміачної води потрапило в колодязь дощової каналізації, що виходить в потік Безіменний, який є притокою річки Болехівка. В результаті досліджень було встановлено, що вилилося 0,95 % аміачної води 10 % концентрації.

Було встановлено, що в результаті аварії навколишньому середовищу завдано збитків на суму 310 грн. Одну людину оштрафовано на 136 грн.

old_editor, 13.01.2009 15:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини