Львівська залізниця подякувала Франківській ОДА

Львівська залізниця вкотре змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. За підсумками 2008 року, повністю розрахувалися із залізницею лише Волинська та Івано-Франківська області. Натомість інші області Західної України мають значну заборгованість: Рівненська розрахувалася лише на 75 %, Тернопільська — на 79,6 %, Закарпатська — на 81 %, Чернівецька — на 90,5 % та Львівська — на 98,7 %.

Зважаючи на це, Львівська залізниця висловлює подяку керівникам Волинської та Івано-Франківської областей за вчасне виконання зобов’язань і сподівається на таку ж співпрацю у майбутньому. А от у разі невиконання умов співпраці іншими обласними адміністраціями, залізничники, аби скоротити збитки від перевезень у приміському сполученні, змушені будуть вдатися до відміни деяких дизель- та електропоїздів. Зважаючи на суми заборгованості, найімовірніше, у Рівненській області доведеться скасувати п’ять потягів, у Тернопільській — чотири, а в Закарпатській — три. Наразі триває моніторинг заселеності приміських потягів на усіх напрямках у вказаних регіонах.

Довідка

Щодоби збитки Львівської залізниці від приміських перевезень становлять 950 тисяч гривень і станом на 31 грудня їхня загальна сума сягне майже 350 мільйонів гривень.

Також майже 11 мільйонів збитків Львівська залізниця зазнала від перевезень студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ. Станом на 29 грудня 2008 року залізниця надала вказаних послуг на суму 16 666,8 тис. грн., а отримала компенсації від Міністерства освіти і науки у сумі 5 900,0 тис. грн. Відтак, непокрита сума становить 10 766,8 тис. грн.

old_editor, 30.12.2008 18:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини