Новий рік українці зустрінуть перед телевізором і без подарунків

Через фінансовий стан, що погіршився, свято Нового року Україна відзначить скромно. Це показало дослідження «Пульс кризи», проведене Інститутом Горшеніна.

14,8 % опитаних через відсутність фінансової можливості взагалі не будуть дарувати близьким подарунки на Новий рік. У сім’ях 20,7 % респондентів через цю ж причину подарунки одержать тільки діти. Більше третини (38,5 %) населення вирішили обійтися недорогими презентами. Заощаджувати на новорічних подарунках не будуть тільки 16 % опитаних.

Переважна більшість українців (82,6 %) будуть зустрічати Новий рік вдома перед телевізором. До масових вуличних гулянь планують приєднатися 6,1%. Ще 4,6 % опитаних свято Нового року застане на роботі. Кількість тих, хто відзначає новорічну ніч у ресторані, за містом або за кордоном, перебуває в межах статистичної похибки.

Відіб’ється економічна криза і на святковому столі. 59,7 % опитаних внесуть корективи в новорічне меню. Відзначать Новий рік з тим же набором продуктів, що й звичайно, 33,2 % респондентів.

Дослідження проводилося в 25 обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Телефонним методом відповідно до випадкової вибірки було опитано 1000 респондентів, які представляють доросле населення у віці від 18 років. Квотами у вибірці були вік, стать та область проживання. Похибка репрезентативності щодо об'єкта дослідження не перевищує 3,4 %.

news.finance.ua

old_editor, 30.12.2008 14:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини