Керівники підприємств запевняють, що відчувають наслідки кризи

Учора на нараді губернатора Прикарпаття Миколи Палійчука з керівниками підприємств краю, Тарас Парфан, заступник голови ОДА заявив, що криза не особливо торкнулася підприємства краю.

«Ні, криза нас не торкнулася, — каже Василь Дутчак, голова правління ВАТ «Івано-Франківськийлокомотиворемонтний завод» (ІФ ЛРЗ). — За дев’ять місяців цього року у нас був прибуток на рівні 149 %, за одинадцять місяців — 133 %, до кінця року очікуємо прибуток 122 %».

За словами Василя Дутчака, підприємство напряму відчуло вплив кризи. «10,2 млн. грн. нам винна залізниця. Проте вони повідомили, що ближчим часом не збираються платити. У грудні наше підприємство не відвантажило продукції на суму 4,2 млн. грн., бо не маємо чим заплатити за ПДВ», — каже голова правління ІФ ЛРЗ.

На думку Василя Дутчака, потрібно звернутися до Кабміну та Верховної Ради, аби дозволили платити ПДВ касовим методом.

«До того ж суттєво на підприємства Івано-Франківська вплинуло те, що депутати міської ради в односторонньому порядку серед фінансового року збільшили орендну ставку на землю. Наприклад, нашому підприємству треба додатково знайти 83 тис. грн. Ми починаємо судову тяганину із владою», — говорить Василь Дутчак.

Микола Палійчук пообіцяв з’ясувати ситуацію із підняттям орендних ставок та посприяти тому, аби Львівська залізниця повернула борг.

old_editor, 26.12.2008 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини