Українці можуть залишитися без молока

У наступному році можна очікувати значне зростання цін на молочні продукти. Це станеться через скасування дотацій особистим господарствам-виробникам молока. Про це заявив перший заступник голови Української селянської демократичної партії Василь Сухий.



«Скасування державної підтримки особистим господарствам-виробникам молока, призведе до зниження вживання цього продукту населенням. Україна і так відстає від європейської норми вживання молока, яка становить 390 кг на людину. Так, у 2007 році мешканець України споживав у середньому 265 кг молока. Навіть у важкі дев'яності українці не споживали менше ніж 350 кг молока на рік. У 1990 році це було 373 кг», — зазначив Василь Сухий.

На його думку, скасування дотацій посилить негативний вплив економічної кризи на вітчизняного молочного виробника.

«Зниження платоспроможного попиту і підвищення ціни найсильніше вплине на вжиток продуктів з найбільш високою доданою вартістю: сир, йогурти, морозиво, сирні десерти та ін., вжиток яких в Україні і без того значно нижчий, ніж в розвинених країнах» — повідомив Василь Сухий.

Довідка

Закон «Про першочергові заходи відносно запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України» 31 жовтня 2008 року скасовує з 1 січня 2009 року єдиний механізм державної підтримки особистих домогосподарств-виробників молока – пільгу з ПДВ.

old_editor, 19.12.2008 17:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини