Із лікарів у менеджери, Або під лежачий камінь вода не тече

Сьогодні Микола Палійчук, голова Івано-Франківської ОДА, провів нараду з головними лікарями районних лікарень та закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування. Мета зустрічі — дізнатися проблеми, які є в кожній лікарні, а також вислухати пропозиції лікарів щодо формування бюджету на 2009 рік.

До речі, вперше за останні роки галузь медицини була не тільки профінансована на 100 %, але й не було знято жодної копійки методом «перекидки» на інші галуз. Більше того, Микола Палійчук пообіцяв, що ця практика буде продовжуватися і в наступному році.

Щодо пропозицій головних лікарів та проблем їх лікарень, то в кожного вони різні. Одні просять допомогти з ремонтами, інші — із закупівлею апаратури та ліків.

Просили навіть замість традиційних подарунків на свято Миколая — телевізорів чи холодильників, дарувати по… пластиковому вікну.

Щодо пропозицій, то губернатор запевнив, що в першу чергу допомагатиме тим лікарням, які вже почали роботу (якщо потрібно встановити котли, то, наприклад, тим, хто виготовив проекту документацію допоможуть швидше, ніж тим, хто нічого не зробив).

Також Микола Палійчук, закликав головних лікарів стати менеджерами і самим визначити, що лікарні необхідно в першу чергу. Ці всі пропозиції будуть враховані при формуванні плану дій на два-три роки.

І ще, губернатор Прикарпаття, закликав головних лікарів уважно ставитися до тендерів і на пряму працювати із виробниками, а не посередниками. Тоді можна буде зекономити значну частку коштів, адже посередники зазвичай, «накручують» вартість товару чи послуг на 20-30 %.

old_editor, 03.12.2008 15:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини