Чому згоріла трансформаторна підстанція

За інформацією прес-служби ВАТ «Прикарпаттяобленерго» причиною виведення з ладу трансформаторної підстанції на вул. Тролейбусній 20 листопада стало займання смітника, що розташовується поряд.

У «Прикарпаттіобленерго» кажуть, що часто смітники розташовані саме біля трансформаторних підстанцій. І уже встановлено близько 20 фактів, коли двірники непотріб просто підпалюють.



Питання потенційної небезпеки безпосереднього сусідства смітників до трансформаторних підстанцій керівництво Івано-Франківського РЕМ доводить до відома керівництва міста вже впродовж двох років. Проте безрезультатно.

Проблемна ситуація склалася і довкола сміттєзвалища поблизу будинку № 248 на вул. Тисменицькій. Там гори відходів просто не дозволяли енергетикам дістатися до обладнання трансформаторної підстанції, щоб зреагувати на аварійну ситуацію в електромережах. І навіть звернення до керівництва житлово-комунального господарства міста на разі ситуацію не змінила.



«Якщо так буде і надалі, — каже головний інженер філії «Івано-Франківський РЕМ» Володимир Бондаренко, — то нам доведеться увесь цей мотлох згорнути екскаватором прямо на дорогу. Справа в тому, що через «терміновість» облаштування смітників у дворах будинків проходило без погодження із РЕМ. Майже всі із них розмістились поряд з нашими підстанціями, часом прямо на кабельних лініях або в охоронній зоні ліній електропередач та обладнання. На разі ми готуємо для передачі в управління ЖКГ перелік об’єктів, які становлять потенційну небезпеку через близькість невпорядкованих смітників до закритих трансформаторних підстанцій».

old_editor, 27.11.2008 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини