На Прикарпатті потерпіли від негоди уже 15 населених пунктів

На Прикарпатті та у Карпатах погіршилися погодні умови. За даними Українського гідрометеорологічного центру, 20 листопада, а також у наступні дні в регіоні передбачаються сильні опади, пориви вітру, на дорогах ожеледиця.

За повідомленням прес-служби ВАТ «Прикарпаттяобленерго», на разі від поривів вітру вже постраждала Верховинщина. Станом на 9 годину ранку у районі було порушено електропостачання двох повітряних ліній 10 кіловольт (кВ) Ясенів та Яблуниця. Через це без світла залишились мешканці 15 населених пунктів (Криворівня, Бережниця, Буковець, Черетів, Замагора, Голови, Гринява, Грамотне, Голошино, Пробійна, Б.Річка, Яблуниця, Черемошне, Довгополе, Стебні та частково Ясенів).

Вирвані дерева та гілки спричинили також пориви проводів ліній електропередач 0,4 кВ.

Протягом дня увесь технічний персонал філії «Верховинський РЕМ» задіяний на обході ліній та відновлювальних роботах.

«Перед обідом вітер не те що не стих, а навпаки, посилився, — розповідає головний інженер РЕМ Дмитро Філипчук. — У нас такі сильні пориви вітру, що людина не завжди може встояти. Якщо ми побачимо, що стихія наносить ще більше шкоди, будемо залучати до аварійних робіт і збутовий персонал. Наше завдання — оперативно відновити електропостачання наших споживачів».

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» звертає увагу мешканців області, що при штормових вітрах можуть траплятися обриви проводів ліній електропередавання. У разі виявлення обірваних або провислих проводів повітряної лінії необхідно організувати охорону місця пошкодження і негайно повідомити про це диспетчера району електричних мереж.

old_editor, 20.11.2008 16:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини