«Свобода» не полишає ідеї позбавити Крим статусу автономії

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» заявляє, що й надалі здійснюватиме всі необхідні заходи для організації референдуму зі зміни статусу Автономної Республіки Крим і скасування спеціального статусу Севастополя, незважаючи на відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати ініціативні групи.

Про це йдеться в заяві прес-служби В «Свобода», повідомляє «Главред».

Об'єднання розцінює ухвалене 28 жовтня 2008 року Центральною виборчою комісією рішення про відмову в реєстрації трьом ініціативним групам із підготовки проведення всеукраїнського референдуму зі зміни автономного статусу Криму на обласній і скасування спеціального статусу Севастополя як «потурання відцентровим сепаратистським настроям, мета яких – ослабити і зруйнувати Українську державу».

На думку членів ВО «Свобода», останні події в Криму і на Закарпатті свідчать, що «Росія активно розігруватиме сепаратистську карту в Україні».



«Отже, саботаж ініціативи ВО «Свобода» провести референдум щодо статусу Криму є відвертим потуранням імперським планам Росії, адже, зрозуміло, якщо статус Криму не змінить український народ, його змінить Росія», – наголошується в заяві.

Члени ВО «Свобода» вважають, що, судячи з повідомленню, яке оприлюднила ЦВК, відмова в реєстрації ініціативних груп з проведення референдуму має «формальний характер» і пов'язаний з тим, що, наприклад, документи від ініціативної групи в Івано-Франківську подавав не міський голова, а керівник виконкому міської ради. Тобто через невідповідність суб'єкта подання.

Нагадуємо, 28 жовтня ЦВК відмовила в реєстрації трьом ініціативним групам всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про зміну статусів Криму й Севастополя через недотримання вимог чинного законодавства.
old_editor, 04.11.2008 16:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини